Polítiques d'igualtat

LA SETMANA DE LA SALUT DE LES DONES A CORNELLÀ - COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL D’ACCIÓ PER LA SALUT DE LES DONES I DEL DIA INTERNACIONAL DE LA HIGIENE MENSTRUAL (28 MAIG)

LA SETMANA DE LA SALUT DE LES DONES A CORNELLÀ 2021

Des del Departament de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha tingut lloc la Setmana de la Salut de les Dones que ha estat dedicada a la salut menstrual partint del concepte d'equitat menstrual.
L'equitat menstrual és l'accés igualitari als productes d'higiene menstrual per a totes les dones que el necessitin. Reivindica el dret que tenen les dones a cuidar de la seva menstruació de manera assequible, fàcil i sense vergonya, amb productes menstruals que siguin segurs, innocus i lliures de components innecessaris. La no equitat menstrual, sovint es converteix en pobresa menstrual.
La pobresa menstrual és la manca d'accés o educació que tenen les dones sobre els productes sanitaris necessaris durant l'etapa menstrual, això a causa de factors econòmics.
A Cornellà s'està indagant sobre quina és la situació relativa a l'equitat menstrual per poder plantejar posteriors accions al respecte en col·laboració amb el Banc Farmacèutic. S'estan recollint dades obtingudes a partir d'un formulari que ofert a la ciutadania i que es troba en aquest link.


Tanmateix s'està portant a terme una col·laboració amb la BOTIGA SOLIDÀRIA de Cornellà, per tal d'oferir a les dones usuàries, productes d'higiene menstrual que abans no estaven contemplats.
Una de les accions que ha format part de la Setmana de la Salut de les dones ha estat un taller online sobre Salut Menstrual que va ser impartit el dia 31 de maig adreçat a les dones del municipi.