Polítiques d'igualtat

Una nova cita amb la formació universitària i en perspectiva de gènere a la ciutat, la XIV Universitat d’Estiu de les Dones

La setmana del 3 al 7 de juliol el CITILAB acull una nova edició de la Universitat d’Estiu de les Dones: https://www.juliols.ub.edu/cursos-estiu/cornella-de-llobregat.
 
En aquesta edició es comptarà amb 4 cursos formatius de molta actualitat, presentats des de la perspectiva de gènere, amb els següents títols: LES MATEMÀTIQUES SÓN PER A TOTES, NUTRICIÓ AMB MIRADA DE DONA,  LA PORNOGRAFIA COM A INSTRUMENT DE DOMINACIÓ i TEATRE I FEMINISMES.
Tanmateix aquesta XIV edició presenta la ponència “CRIMS I GENÈTICA” com a conferència inaugural de la ma de Gemma Marfany (Catedràtica de Genètica de la Universitat de Barcelona) i per la seva cloenda es compta amb una Taula Rodona sobre “DONES INVESTIGADORES” que tancarà aquesta XIV edició i que comptarà amb Nuria González Cuesta: estudiant d'Enginyeria Biomèdica de la UB que ha rebut diversos premis per la seva recerca.  Aroa Casado, professora a la UB, participant del projecte De Nenes a Científiques,  Sònia Estradé: professora a la UB, participant del projecte De Nenes a Científiques i amb Marga Becerra de la Unitat de Cultura Científica de la UB, com a moderadora de la Taula.
 
LES TARDES DE LA UNIVERSITAT
Es presenten diferents activitats relacionades amb la música i la mirada en perspectiva de gènere dins la cultura audiovisual:
  • DILLUNS 3 JULIOL a les 18 h. “3 DIVES DEL SWING: ELLA FITZGERALD - BILLY HOLIDAY - LAVERN BAKER Biografies empoderadores i el seu ritme de swing per gaudir-les!” amb Sandy Lewis (ballarina i professora de swing).
  • DIMECRES 5 JULIOL a les 18 h. “GREASE” amb la Coral Lluna d’Argent del CIRD, direcció a càrrec d’Enric Gavaldà.
  • DIJOUS 6 JULIOL a les 18 h. “ESPERIT DE DONES”, espectacle musical dirigit per Domènec González de la Rubia. Un homenatge a quatre dones extraordinàries que van defensar les seves idees de justícia i igualtat a la societat barcelonina del S XIX.
  • Del 3 al 7 de juliol:
Exposició “EN ESCENA. Mirades femenines sobre la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual”. Observatori de les dones als mitjans de comunicació.
 
ESCOLA D’ESTIU DE FÍSICA
Com a novetat d’aquesta edició i en el marc de la Càtedra  de perspectiva de gènere i feminismes ciutat de Cornellà es celebrarà paral·lelament la primera Escola d’Estiu de Física de la UB a la Biblioteca Clara Campoamor.
 
Curs destinat a estudiants de doctorat i que estiguin acabant els seus estudis en Física.  S'abordarà de quina forma el gènere interpel·la la construcció del coneixement i les pràctiques científiques. Alhora indagarem de quina manera la nostra posició social i cultural també està influint en com estem fent ciència.  Durant les sessions es tractarà contingut sobre gènere, feminismes, així com sociologia del coneixement científic i epistemologia feminista.
 
La metodologia de les sessions serà diversa: hi haurà presentacions teòriques, discussió de textos i dinàmiques grupals per tal d'aprofundir en els conceptes treballats.
 
Informació i inscripcions:
A partir del 1 de juny de 2023
Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD)
Ajuntament de Cornellà de Llobregat C. Mossèn Jacint Verdaguer 16-18
08940 Cornellà de Llobregat
Tel: 93 474 28 41 igualtat@aj-cornella.cat
 
Programa: www.juliols.ub.edu/cursos-estiu/cornella-de-llobregat