Polítiques d'igualtat

Universitat d’estiu de les dones a Cornellà de Llobregat, una jornada única per generar coneixement amb perspectiva de gènere i feminista

Universitat d'Estiu de les Dones a Cornellà de Llobregat, 2021

El dimarts 6 de juliol es va portar a terme la Universitat d'Estiu de les Dones a Cornellà de Llobregat amb el nou format de jornada única en horari matinal.
El 2019 la Universitat d'Estiu de les Dones, va arribar a la seva dotzena edició, l'any 2020 malauradament va arribar la pandèmia i l'edició es va posposar seguint totes les recomanacions sanitàries, tot i que es va retre un petit homenatge a través de les xarxes socials on es visibilitzava el recorregut de tots aquests anys.
Enguany la proposta de jornada única, ha mantingut la continuïtat de la Universitat d'Estiu de les Dones oferint un espai de formació i reflexió en perspectiva de gènere únic, alhora que ha suposat un espai de retrobada presencial per algunes de les dones del municipi.

La jornada va ser inaugurada per part de la Sra. Joana Piñeroacabada de nomenar Tinenta d'Alcaldia Polítiques Socials, Igualtat i Salut i va comptar amb la presència del Sr. Joan Guàrdia (Rector Universitat de Barcelona) i del Sr. Antoni Balmón (Alcalde de Cornellà de Llobregat) i entre d'altres aspectes es va resignificar la Universitat d'Estiu de les Dones com una aposta conjunta entre l'Ajuntament de Cornellà i la Universitat de Barcelona i com espai de reflexió feminista i de visibilització de les dones que va ser liderat també per dones de la ciutat de Cornellà.

Les ponències formatives en els àmbits de les ciències socials i jurídiques i en arts i humanitats, van ser presentades per part de la Sra. Mar Serna (Magistrada del Jutjat Social) i la Sra. M. Àngels Cabré (escriptora i directora de l'Observatori Cultural de les dones). La Sra. Mar Serna va parlar sobre la perspectiva de gènere en l'àmbit judicial, del paper de la dona en el món judicial i de la Asociación de Mujeres Juezas de España de la que és sòcia fundadora.
Amb la Sra.  Àngels Cabré les persones assistents van poder conèixer algunes de les més de 100 grans dones de la història, així com recordar que el moviment feminista i les seves reivindicacions continuen més vigents que mai.

Per finalitzar la jornada, va tenir lloc una cloenda musical a càrrec de la cornellanenca M. del Mar Humanes i el pianista Maxim Shamo, que van presentar un repertori líric molt variat que va fer gaudir a les persones assistents a la jornada.