Solidaritat i cooperació

20 DE JUNY DIA MUNDIAL DE LES PERSONES REFUGIADES

En el mes de juny el Departament de Solidaritat i Cooperació organitza el Cicle de Persones Refugiades realitzant diversos tallers i l’exposició “Més enllà dels tatuatges. Les maras al Salvador, Hondures i Guatemala” dirigits a la ciutadania amb motiu del 20 de juny Dia Mundial de les Persones Refugiades.
20 DE JUNY DIA MUNDIAL DE LES PERSONES REFUGIADES
Disseny d’imatge personalitzat pel Dia Mundial de les Persones Refugiades

Cada 20 de juny es commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades, dia declarat per les Nacions Unides des del 2001. Per aquest motiu, cada any des del Departament de Solidaritat i Cooperació es promouen diverses accions dirigides a la ciutadania per a no deixar en l’oblit a aquelles persones refugiades, desplaçades forçosament, sol·licitants d’asil i apàtrides, prenent consciència d’aquesta situació que la pandèmia ha agreujat.

Enguany, la nova realitat social ens ha obligat a oferir un programa adaptat que recollia un ventall de tallers als centres escolars i instituts de la ciutat, tots aquests, enfocats a donar a conèixer i sensibilitzar sobre una situació de crisi mundial.

Pel que fa als tallers, realitzats per la cooperativa Ombú Acció, han participat  un total de 6 centres escolars amb més de 540 alumnes de diferents cicles.

                

D’altra banda, tenim a la ciutat l’exposició “Més enllà dels tatuatges. Les maras al Salvador, Hondures i Guatemala” que han pogut treballar els grups de 2n i 3r d’ESO de l’Institut Neus Català amb diferents tallers organitzats pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament entorn l’exposició.

                           

Una exposició que es pot visitar de manera gratuïta de dilluns a divendres en l’horari de 17h a 21h i els dimarts de 10h a 13h a la Paret d’Exposicions de l’Oficina Jove de Cornellà (C/ Mossèn Andreu, 17) fins al 30 de juny.