Solidaritat i cooperació

CIUTATS DEFENSORES DELS DRETS HUMANS – GIRA DE PRIMAVERA

Arriba la 13a edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans en la seva gira de primavera, on la ciutat de Cornellà de Llobregat acollirà un any més defensores de Drets Humans arribats de diferents parts del món en aquest 2023.
CIUTATS DEFENSORES DELS DRETS HUMANS – GIRA DE PRIMAVERA
Defensores que ens acompanyaran durant aquests dies al projecte

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte promogut pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, que es coordina amb 28 municipis entre ells la ciutat de Cornellà de Llobregat, que fa possible cobrir la necessitat que les persones que arriben cada any de diferents parts del nostre planeta on s’estan vulnerant reiteradament els Drets Humans, i puguin explicar i donar visibilitat a les seves experiències i la seva lluita.

A través de diferents activitats, durant la gira de primavera (19-28 d’abril), es pretén sensibilitzar i conscienciar de les problemàtiques que existeixen als diferents territoris d’on provenen les defensores, i que allò que afecta qualsevol part del món ens repercuteix indirectament a nosaltres també.

Aquesta estada de defensores, que cada any arriben a Catalunya, és enguany una forma de tenir cura d’aquelles “cuidadores” de persones que viuen en contínua situació de risc, d’amenaces i situacions de violència per defensar els Drets Humans, i proporcionar com a ciutat defensora, un espai d’acollida, convivència i aprenentatge mutu.

Aquest any comptarem amb les intervencions als centres educatius de Ryma Sheermohammadi, Laila Ajjawi i Melibea Obono amb qui podran compartir l’experiència l’alumnat dels Instituts Francesc Macià, Neus Català i Maria Aurèlia Capmany.

Per a més informació podeu consultar:

https://ciutatsdretshumans.cat/