Solidaritat i cooperació

Comunicat de suport a Helena Maleno #JusticiaParaHelenaMaleno

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, com a municipi integrant del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, s’adhereix al comunicat #JusticiaParaHelenaMaleno del col•lectiu Caminando Fronteras.
Comunicat de suport a Helena Maleno #JusticiaParaHelenaMaleno
Logotip de la campanya #JusticiaParaHelenaMaleno

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, com a municipi integrant del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, s’adhereix al comunicat #JusticiaParaHelenaMaleno del col·lectiu Caminando Fronteras.

Conjuntament amb municipis i institucions participants del Projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans ens sumem a donar suport a Helena Maleno, defensora convidada a Ciutats Defensores dels Drets Humans al 2015 i que denuncia les vulneracions de drets humans a la Frontera Sud. És fundadora del Col·lectiu Caminando Fronteras i experta en migració i tràfic d’éssers humans amb un ampli reconeixement internacional.

Actualment s’ha impulsat la campanya #JusticiaParaHelenaMaleno, en la que es denuncia que el passat 23 de gener, va ser deportada i expulsada de Marroc, així com la situació de criminalització que pateix des de fa anys. Sol·licita el reconeixement públic de la seva feina com a defensora de drets humans, la finalització de la criminalització de la seva feina, la seva protecció i la de la seva família i la reparació dels danys ocasionats.

Des de Caminando Fronteras, estan demanat recollida de signatures d’organitzacions i ciutadania, per exigir al govern espanyol el reconeixement públic a la seva feina com a defensora de drets humans, la finalització de la seva criminalització, protecció i reparació.

Si voleu donar suport, signeu la petició clicant a enllaç

Més informació del comunicat a l’enllaç: https://ciutatsdretshumans.cat/2021/comunicat-suport-helena-maleno/