Solidaritat i cooperació

Segona tanda de tallers virtuals per la XI edició del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans

Durant el mes de novembre el programa Ciutats Defensores dels Drets Humans organitza una segona tanda de tallers virtuals adreçats a la ciutadania en general.

El programa Ciutats Defensores dels Drets Humans, projecte conjunt entre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau amb la participació d’Ajuntaments e institucions catalanes, ha organitzat en la seva XIa edició, tallers virtuals oberts a la ciutadania.

L’objectiu del projecte és visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen a través de l’educació, la sensibilització i la incidència política i social amb l’objectiu de millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans

En l’edició d'enguany se centra en la defensa de la terra i el medi ambient, amb intersecció en la defensa dels drets de les persones migrades i refugiades, el dret a la pau i els drets de les dones i del col·lectiu LGBTIQ+.

Les persones defensores convidades a les dos xerrades obertes a la ciutadania en aquest mes de novembre són Margarita Pineda i Amaru Ruiz, en Youtube en directe:

  • Margarita Pineda (Hondures), defensora Drets medi ambientals. 9 de novembre a les 18 h.
  • Amaru Ruiz (Nicaragua), defensor Drets medi ambientals. 17 de novembre a les 18 h.

 

Els tallers es realitzaran en horari de tarda i podràs visualitzar-los a través del canal de Youtube de Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Pel que fa a la incidència política, al passat ple municipal de setembre es va aprovar per unanimitat la Declaració Institucional de Ciutats Defensores de Drets Humans.

 

Per a més informació del projecte, podeu consultar la web https://ciutatsdretshumans.cat