Solidaritat i cooperació

Tallers virtuals per a la XI edició del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans

Durant els mesos d’octubre i novembre el programa Ciutats Defensores dels Drets Humans organitza tallers virtuals adreçats a joves estudiants de secundària i a la ciutadania en general.
Tallers virtuals per a la XI edició del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans
Xerrades amb persones defensores dels drets mediambientals.

El programa Ciutats Defensores dels Drets Humans, projecte conjunt entre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau amb la participació d’ajuntaments -entre els quals hi ha el de Cornellà de Llobregat- i institucions catalanes, ha organitzat en la seva XI edició diversos tallers virtuals oberts a la ciutadania.

L’objectiu del projecte és visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen a través de l’educació, la sensibilització i la incidència política i social amb l’objectiu de millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans

En l’edició d'enguany se centra en la defensa de la terra i el medi ambient, amb intersecció en la defensa dels drets de les persones migrades i refugiades, el dret a la pau i els drets de les dones i del col·lectiu LGBTIQ+.

Les persones defensores convidades als tallers dirigits a la ciutadania son

  • Leiria Vay (Nicaragua), defensora Drets mediambientals. 13 d’octubre a les 18h.
  • Reynaldo Domínguez (Hondures), defensor Drets mediambientals. 19 d’octubre a les 18h.
  • Margarita Pineda (Hondures), defensora Drets mediambients. 9 de novembre a les 18h.
  • Amaru Ruiz (Nicaragua), defensor Drets mediambientals. 17 de novembre a les 18h.

 

Els tallers es realitzaran en horari de tarda i podràs visualitzar-los a través del canal de YouTube de Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Pel que fa a la incidència política, al passat ple municipal de setembre l'Ajuntament de Cornellà va aprovar per unanimitat la Declaració Institucional de Ciutats Defensores de Drets Humans.

 

Més informació del projecte:

https://ciutatsdretshumans.cat