Cultura

Cornellà celebra Sant Jordi amb diferents propostes culturals per a fer des de casa

"Sant Jordi Virtual" està programat per la Xarxa de Biblioteques de Cornellà, el departament de Cultura de l'Ajuntament i amb la col·laboració d'entitats locals.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de Cornellà i el departament de Cultura de l'Ajuntament, amb la col·laboració d'entitats i associacions culturals, han programat un seguit de propostes relacionades amb la lectura i amb la llegenda de Sant Jordi per a commemorar el 23 d'abril tot i el confinament i l'estat d'alarma.

Aquestes propostes comencen avui i s'allargaran fins el dissabte 25 d'abril amb diferentes iniciatives. La primera comença a les 17h amb un tirallongues de la mà de Rosa Pinyol, qui continuarà a les 18h amb la lectura d'una adaptació del conte de Gianni Rodari titulat "Viatge al voltant de casa meva" per a commemorar l'any Rodari. Aquestes dues propostes es poden seguir a través dels perfils de Facebook i Instagram de les biblioteques de Cornellà, que són @xbcornella i@bibscornella.

Dimecres continuen les activitats, en aquest cas per a un públic adult, també a través de les xarxes socials de les biblioteques de Cornellà. A partir de les 19h es farà un recital de poemes de Miguel Hernández de la mà de diferents artistes locals. El mateix dijous 23 d'abril a partir de les 17h es llegirà el conte de Sant Jordi adaptat per Rosa Pinyol i també a través de les xarxes socials @xbcornella i @bibscornella.

Divendres s'ha programat una lectura dramatizada de Josep Carner a càrrec de l'entitat Micro-Cornellà-teatre per a commemorar el cinquantè aniversari de la seva mort. Aquest recital serà a partir de les 19h i es podrà seguir també a través de les xarxes socials de les biblioteques municipals.

I la programació especial d'aquest Sant Jordi en confinament acabarà el dissabte 25 d'abril, a les 10h, amb la projecció de la llegenda del cavaller, el drac i la princesa. Aquesta proposta es podrà seguir a través del perfil de Facebook del Palau Mercader @MuseuMercader i a través dels comptes de les xarxes socials del departament de Cultura de Cornellà,@culturacornella

A més, us convidem a compartir totes les vostres impressions i experiències relacionades amb Sant Jordi a través dels hastags #SantJordiXBM i #SantJordiaCornella.

Concurs de postals de Sant Jordi

Aquest any, el concurs de punts de llibre s'adapta en un certamen de postals de Sant Jordi on podreu penjar una composició fotogràfica d'estil lliure en relació amb els llibres amb la frase "Estimo els llibres" i el hastag#postalssantjordi2020XBC i nomenant els perfils de les biblioteques (@xbcornella i @bibscornella). Els premis són 3 vals per a la llibreria Pati Blau de 100 euros, per al primer guanyador/a; de 60€ per al segon premi i de 40€, per al tercer.