Cultura

Cornellà commemora el Dia Internacional de la Dansa amb activitats a les xarxes socials

Cornellà commemora el Dia Internacional de la Dansa amb activitats a les xarxes socials

El proper dissabte 2 de maig, diferents escoles de dansa de la ciutat participaran en la commemoració del Dia Internacional de la Dansa, tot i el confinament per l'estat d'alarma sanitària. Aquesta jornada, que es podrà seguir a través de les xarxes socials del Departament de Cultura de l'Ajuntament de Cornellà, suposa un sobreesforç per a les acadèmies i pels i per a les alumnes de la ciutat, que han hagut d'assajar de manera virtual i que hauran de preparar un muntatge informàtic per a participar-hi.


La sessió començarà a les 10h amb exhibicions coreogràfiques de les següents escoles i entitats de Cornellà: The Puppets Dance (del Patronat Cultural i Recreatiu), Absolute Dance Escola de Bal, XTREM Danza i Acrobacia, Eva Gris Escola de Dansa i Cant, Escola de Dansa Amparo Ruiz, AMPA Institut Maria Aurèlia Capmany i Star Dance Studio.
Al migdia, a partir de les 17h, hi hauran tallers oberts on line que impartiran les acadèmies Star Dance Studio, Eva Gris Escola de Dansa i Cant i The Puppets Dance (del Patronat Cultural i Recreatiu).
En total, participaran un centenar de joves de la ciutat que tenen vinculació amb el ball i que volen reivindicar que la dansa és la representació artística més popular. El 2 de maig fou decretat per la UNESCO el Dia Internacional de la Dansa i recorda el naixement del ballarí i coreògraf francès Jean Georges Noverre, considerat el creador del ballet modern. La nostra ciutat s'hi suma i al llarg del dia 2 de maig, enguany des de les xarxes socials, acolliran activitats on participaran entitats i escoles que eduquen i treballen a la ciutat en l'art de la dansa. A Cornellà existeix una gran tradició en el món de la dansa amb una àmplia oferta d'escoles amb modalitats com ara: flamenc, contemporani, clàssic, acrobàtic, i altres com hip-hop, salsa, bachata o jazz; així com balls tradicionals entre d'altres.