Cultura

Inaugurem nova exposició: L'ALTRE UBIC. Migracions del cos fragmentat

El pròxim dijous 16 de setembre a les 19h inaugurem a l'Espai d'Art Moritz de Cornellà (C/Mossèn Andreu, 17) l'exposició col·lectiva "L'altre ubic. Migracions del cos fragmentat" comissariada per Mercè Alsina.

L'exposició, que compta amb la participació els artistes: Mengwen Cao, Isa Fontbona, Mar C. Llop, Teemu Mäki, Ricardo Muñoz Izquierdo, Itziar Okariz i Francesca Steele; es podrà visitar fins al 28 d'octubre en l'horari de 16h a 21h i hi haurà diverses activitats paral·leles vinculades de les que s'anirà informant per les xarxes socials de Cultura Cornellà.

La hiperconnectivitat provoca, paradoxalment, un efecte d'isolament que ens fa remetre al propi jo, en els plans tant psíquic com físic. El cos esdevé llavors un territori de recerca en el qual reconeixem els altres que ens habiten i emergeix el desig de mostrar-nos com aquest altre ubic, alimentat per les possibilitats infinites que ens ofereixen les xarxes.

Seguint aquestes reflexions l'exposició planteja qüestions sobre identitat, ja sigui en l'aspecte dels cossos, les orientacions sexuals, el gènere amb el qual ens identifiquem o les actituds socials i dubtes existencials als quals ens enfrontem en l'exercici diari de pensar-nos i suportar-nos tal com ens han/hem definit socialment. La majoria dels artistes realitzen aquestes migracions des de la pròpia experiència i es tradueixen sovint en accions subversives que posen en qüestió els atributs que els defineixen socialment, i que en molts casos els generen inquietud o angoixa.

Descarrega el llibret de l'exposició.