Guàrdia Urbana

L'Ajuntament de Cornellà recomana el transport públic per assistir al partit entre les seleccions de Perú i Nova Zelanda del 5 de juny

L'Ajuntament de Cornellà recomana el transport públic per assistir al partit entre les seleccions de Perú i Nova Zelanda del 5 de juny
Imatge: web RCD Espanyol

El diumenge 5 de juny, el camp del RCD Espanyol acull un partit amistós entre les seleccions de Perú i Nova Zelanda. L'Ajuntament de Cornellà vol fer una crida a tots els aficionats interessats a assistir al partit, que utilitzen el transport públic per arribar. El camp es troba entre els termes municipals de Cornellà i el Prat de Llobregat, però adjacent al tram urbà del barri de Riera de Cornellà i d'un centre comercial, que estarà obert al públic a la seva zona d'oci en ser diumenge a la tarda. Per tant, la manera més pràctica i còmoda per venir al camp és en transport públic (metro, FGC, etc.), donada la limitació de les zones d'aparcament a l'entorn del camp.

  • Ferrocarrils de la Generalitat (línies del ramal Llobregat-Anoia), tenen parades a les estacions de Cornellà-Riera i Almeda, situades a 6 i 11 minuts a peu de l'estadi, respectivament.
  • Metro (línia 5), ​​té parada a Cornellà-Centre, que és a 13 minuts a peu.
  • Tramvia (línies T1 i T2), també paren a l'intercanviador de Cornellà-Centre.
  • Rodalies Renfe (línia R4), para a l'estació de Cornellà, que també forma part de l'intercanviador.

 

Accés en vehicle

En cas que es decideixi venir en cotxe particular, cal tenir en compte que l'accés a l'estadi haurà de fer-se a través de l'A-2 (sortida 609) o de la B-20/Ronda de Dalt (sortida 15). La zona del barri Riera més propera a l'estadi estarà tancada per evitar molèsties innecessàries i col·lapses circulatoris, i només hi podran accedir els veïns acreditats. Els aficionats que vinguin en vehicle particular hauran de buscar estacionament fora del barri adjacent.

Com es pot apreciar al plànol adjunt:

  • Les línies blaves són les sortides de l'A-2.
  • Les línies verdes són les sortides de la B-20.
  • Les línies vermelles són el tancament del barri Riera.
  • Les línies granades són la zona d'estacionament de BUS.
  • Les línies morades són la zona del polígon industrial on es podrà estacionar.

També s'informa que a Cornellà de Llobregat està prohibida la venda ambulant de qualsevol tipus de producte sense la corresponent autorització per part de les autoritats municipals.

 

A Cornellà vine en transport públic

En el moment de l'estrena del nou estadi del RCD Espanyol, a l'estiu del 2009, l'Ajuntament de Cornellà va posar en marxa un pla de mobilitat per regular els accessos i l'aparcament als voltants del camp durant els partits. També es va promocionar la campanya “A Cornellà vine en transport públic”, per detallar totes aquestes alternatives, que estan recollides a la pàgina web del club: https://www.rcdespanyol.com/ca/com-arribar/

Els aficionats del RCD Espanyol ja s'han habituat a fer ús del transport públic per arribar als partits, i la mobilitat a la zona també va millorar amb la adequació de l'accés 609 del cinturó del litoral (autovia A-2). De totes maneres, la Guàrdia Urbana de Cornellà continua activant un dispositiu específic de trànsit i de seguretat cada vegada que hi ha un partit de l'Espanyol al seu estadi, o un altre esdeveniment, com concert o el recent partit de futbol disputat entre les seleccions d'Espanya i Albània.

Per aquestes raons, fa temps que no s'han produït situacions de col·lapse circulatori al voltant del camp, però davant del partit de la selecció del Perú i Nova Zelanda aquest diumenge, és de preveure que la majoria d'aficionats que vulguin assistir-hi no siguin els habituals de l'estadi; si no s'hi accedeix amb suficient antelació, es poden trobar amb dificultats per entrar a temps al partit.