Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana imparteix sessions de defensa personal per a dones

La Guàrdia Urbana de Cornellà organitza tallers de defensa personal per a dones, totalment gratuïts, adreçats a diverses entitats de la ciutat. Els imparteix una parella de caporals de la policia local i estan dividits en tres sessions. La primera és purament informativa, per donar a conèixer les diferents tipologies d’agressions a les dones. Les dues sessions posteriors són pràctiques i s’hi ensenyen les principals tècniques de seguretat per a les dones, orientades especialment a poder fugir en cas de ser víctima d’una d’aquestes violències.

Els tallers s’imparteixen des de l’any 2016 i s’adrecen a les dones de Cornellà través de les entitats de la ciutat. L’objectiu és facilitar a aquestes dones coneixements que els poden servir en situacions de vulnerabilitat. Les entitats interessades en els tallers poden contactar amb la Guàrdia Urbana mitjançant el correu electrònic: formacioguardiaurbana@aj-cornella.cat

També s’imparteixen al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD), en aquest cas les properes sessions seran els dies 26 d’abril, 3 i 10 de maig, en horari de tarda de 17.30 a 19.30 h. Aquesta iniciativa se suma a d’altres que busquen millorar la sensació de seguretat entre les dones, amb perspectiva de gènere: l'Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa el Servei d'Observació Nocturna (SON) que, a l'estil dels antics serenos, recorren durant les nits de tos els dies de la setmana els barris de Sant Ildefons i la Gavarra; una altra novetat és el servei Albatros, que reforça la vigilància en zones d'oci nocturni amb l'objectiu principal de vetllar per la seguretat de les dones, i també s’ha reforçat la il·luminació d’alguns carrers.