Cornellà posa en marxa el Servei d’Observació Nocturna, els nous serenos de la ciutat

Cornellà posa en marxa el Servei d’Observació Nocturna, els nous serenos de la ciutat
Set persones formaran part del servei.

L’Ajuntament de Cornellà posa en marxa el nou Servei d’Observació Nocturna (SON), un projecte social d’ocupació a mig camí entre els educadors cívics i la figura dels tradicionals serenos de les primeres dècades del segle passat, i una iniciativa pionera al Baix Llobregat que només compta amb un  precedent a Catalunya.

L’objectiu del servei és vetllar per la tranquil·litat, millorar la sensació de seguretat i la confiança ciutadana als carrers, especialment des d’una mirada amb perspectiva de gènere pel que fa als recursos de protecció que la ciutat desplega a l’espai públic, pensant en la població femenina, sobretot en horari nocturn.

 

L’equip de serenos està format per 7 persones, 4 homes i 3 dones, majors de 45 anys, en situació d’atur, que han estat contractades a través d’un pla d’ocupació local i han rebut formació específica en temes de mediació, civisme i comunicació.  El servei està sota la supervisió del departament de Protecció Civil, en estreta coordinació amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, a qui hauran de comunicar qualsevol incidència vinculada amb la seguretat, els serveis de via pública i de neteja.

Els serenos recorren els carrers a peu i per parelles, en diversos torns, de dilluns a diumenge, en horari de 23.00 a 06.00 h. En una primera fase, ho faran només pels barris de Sant Ildefons i de La Gavarra.

Se’ls ha dotat d’una indumentària fàcilment identificable, adaptada a les condicions climatològiques de cada estació, i sobretot un calçat còmode i unes armilles reflectants de color taronja que porten un logo molt visible amb un mussol, la paraula SERENOS i el nom del servei.

 

Millorar la seguretat i el civisme

Les característiques del servei, entre altres, són l’observació nocturna de la ciutat, el caràcter social i de coordinació operativa amb els serveis de via pública (enllumenat, neteja i incidències a la via pública), així com amb els cossos de seguretat i d’emergències.

 

Llegir la nota de premsa completa