Polítiques de família

Consell d'Infants: "El meu racó preferit a Cornellà".

Les nenes i els nens del Consell d'Infants comparteixen quins són els espais de la ciutat que més els agrada.
Consell d'Infants: "El meu racó preferit a Cornellà".
Collage realitzat a partir de les imatges enviades per la Natalia, la Mariona i la Lucía.

A la darrera sessió del Consell d’Infants del passat 3 de febrer els i les participants van rebre l’encàrrec de pensar en els espais més especials dels seus barris, aquells llocs on durien a uns hipotètics convidats desconeixedors de la ciutat de Cornellà.

Després van compartir amb els companyes i les companyes del grup el perquè de seva elecció.

Els infants han tingut l'oportunitat de posar en comú el què saben i el què pensen dels diferents espais públics i els seus usos, a partir del raonament personal, des de la seva mirada i els bons records d’una edat més primerenca. Valoren molt els espais verds, a l’aire lliure, on poden tenir contacte amb la natura, espais oberts on realitzar activitats de moviment, i on jugar amb la família i els amics i les amigues. També valoren molt positivament els espais on hi ha diversitat d’activitats a realitzar, d’oci, lúdiques i pedagògiques, i també aquells lligats al patrimoni històric i cultural de la ciutat.

A continuació us deixem els espais preferits per tres de les participant del Consell d’Infants, autores també de les fotografies que podeu veure acompanyant aquesta notícia.

Natalia R. (representant de l’Escola Antoni Gaudí)

He triat el Cinema Titan perquè és un lloc amb molta història, que abans era un cinema i ara és una biblioteca. És un lloc acollidor i lluminós, i té molts racons per llegir tranquil/a i per gaudir d'estones amb la teva família. Està situat al carrer Rubió i Ors.

Mariona B. (representant de l’Escola Els Pins)

Jo he triat la pista d'atletisme (Cornellà Atlètic). Es troba al barri Riera, al costat de les pistes de tennis, pàdel i a prop del riu Llobregat. Jo practico aquest esport com molts altres nens de Cornellà i alguns del voltant. A mi m'agrada practicar-lo perquè es molt variat i a la pista de Cornellà hi ha molt bon ambient. Dins les pistes, també hi ha el camp de rugbi i un racó on la gent gran juga a petanca. Alguns caps de setmana hi ha competicions esportives que s'organitzen a Cornellà. Us recomano visitar-lo.

Lucía C. (representant de l’Escola Jacint Verdaguer)

He triat el Parc de Can Mercader perquè és un lloc ampli i tranquil on es pot jugar i fer esport. És un lloc de diversió on respirar aire més natural.