Polítiques de família

EL CONSELL D’INFANTS DE CORNELLÀ , 20 ANYS DE PARTICIPACIÓ DELS INFANTS A LA CIUTAT

El Consell d'Infants de Cornellà celebra 20 anys de participació per a la transformació de la nostra ciutat.
EL CONSELL D’INFANTS DE CORNELLÀ , 20 ANYS DE PARTICIPACIÓ DELS INFANTS A LA CIUTAT
Disseny del Logo del Consell d'Infants

El 13 de juny de 2002, fa 20 anys que es va constituir el primer Consell d’Infants de Cornellà, amb 23 infants de 5è i 6è de Primària que es reunien un cop al mes per debatre i fer propostes sobre temes relacionats amb la ciutat i la vida quotidiana.

Es va inspirar en les publicacions del pedagog Francesco Tonucci, i concretament en el llibre de “La ciutat dels infants” a on proposa accions perquè els infants siguin ciutadans autònoms, responsables i de ple dret. En l’actualitat, el Consell d’Infants de Cornellà, continua amb la seva tasca de participació per a la transformació de la ciutat.

Els infants són una peça clau de la ciutat, opinen i participen per millorar la nostra ciutat i donen a conèixer els seus drets i oportunitats. Les seves propostes són proactives i formen part de les decisions del seu entorn: la família, l’escola, el barri i la ciutat a on creixen i conviuen.

Des de la mirada adulta es pren consciència que els infants són agents socials, són ciutadans amb capacitats de transformació dels projectes en què s’impliquen per la ciutat.

La participació implica un procés educatiu: el Consell d’Infants de Cornellà possibilita que les nenes i els nens participin en espais de debat, diàleg i consens per planificar i exposar les seves propostes d’actuacions.  L’acceptació i el respecte a la diversitat, l’empatia, l’autonomia o el compromís són alguns dels valors que permeten viure experiències de democràcia i de ciutadania.

És engrescador per al futur de la nostra societat veure com totes i tots junts, petits i grans podem transformar la ciutat.