Polítiques de família

Missatges per tenir una Ciutat més Saludable i Sostenible

El Consell d'Infants realitza uns cartells amb lemes per tenir una Ciutat més Saludable i Sostenible.
Missatges per tenir una Ciutat més Saludable i Sostenible
Cartells del Consell d'Infants amb recomanacions per a una Ciutat més Saludable i Sostenible

A la sessió del 2 de Febrer, el Consell d'Infants va posar sobre la taula les conseqüències negatives que es poden generar sobre la nostra salut i la del planeta pel fet de viure en una ciutat urbana.

Un cop detectada la problemàtica, va estar reflexionant com podríem canviar  aquesta situació, basant-se en 5 estratègies òptimes i creant missatges per incentivar a la població a tenir una ciutat més saludable i sostenible.

  1. La contaminació de l’aire.- És una de les majors crisis de salut ambiental. Els infants van fer cartells amb missatges com ara “Sí vols respirar aire net, redueix la contaminació”.
  2. La contaminació acústica causada sobretot per vehicles motoritzats, trens, avions que afecten molt a la nostra salut. Van sortir cartells amb missatges com ara “Quant més silenci més salut”
  3. Els espais naturals, que donen molts beneficis per a la salut a totes les persones tant petits, joves i grans. Els infants van fer cartells amb missatges com ara “Més arbres Menys edificis
  4. L’activitat física. Actualment hi ha un alt grau de sedentarisme i és un problema de salut pública, per tant incrementar espais per realitzar activitats físiques podria reduir aquesta problemàtica. Van sortir missatges com ara “Aixecat del sofà i surt al carrer”.
  5. La reducció de la temperatura a les ciutats, ja que aquestes tenen efectes a la salut de la població. Alguns missatges que van posar els infants van ser com “Prefereixo una illa natural a una illa de calor”.

Podeu veure els treballs realitzats al vídeo: