Polítiques de família

Reforçada la senyalització dels passos de vianants propers a les escoles per millorar la seguretat

Aprofitant la tornada als centres educatius de l'alumnat de Cornellà, des de l'Ajuntament s'ha volgut reforçar la visibilitat dels passos de vianants propers als centres educatius per garantir la seguretat d'infants i joves.

Aquesta actuació va néixer l'any 2017 amb la intenció de millorar la visibilitat al voltant de les escoles, tant per minimitzar els riscos en els creuaments dels infants i joves, com per conscienciar els conductors de l'atenció que cal posar a l'hora de conduir per aquests entorns tan sensibles: reduir al màxim la velocitat, no prémer el clàxon, no distreure's, etc.

S'ha reforçat la senyalització dels passos de vianants de major utilització a l'entorn de cadascuna de les 21 escoles i 8 escoles bressol de la ciutat, encara que cada cas concret és específic pel que fa al tipus de carrers que donen accés al centre, el número de passos que se senyalitzen, o bé si hi ha previstes properament obres de més abast.

Alhora, l'augment de la seguretat a l'entorn dels centres educatius també facilita l'accés a aquests en modes de mobilitat més sostenibles, especialment a peu i caminant, i que els nens i nenes a partir dels 10 anys hi puguin accedir de manera autònoma.

De fet, l'actuació s'emmarca dins el projecte de Camins escolars que s'està desenvolupant al municipi des del 2011 i a on han participat ja 18 escoles de la ciutat. La xarxa de camins escolars  és un conjunt d'itineraris segurs i saludables que permeten als infants i joves accedir als centres educatius de modes de mobilitat sostenibles, saludables i accessibles.  

FES CLICK AQUÍ PER A MÉS INFORMACIÓ