Cornellà organitza una setmana d’activitats per defensar els drets fonamentals i la dignitat de les persones

Cornellà organitza una setmana d’activitats per defensar els drets fonamentals i la dignitat de les persones

Les I Jornades per la Dignitat se celebren sota el lema “Planta cara a la pobresa. Cornellà x la Dignitat” entre el 21 i el 26 de maig i han estat impulsades per l’Ajuntament amb la implicació de l’Acord Social

Entre les activitats organitzades destaca el Gran Recapte d’Aliments, una crida a la població a col•laborar amb la Botiga Solidària 

“Planta cara a la pobresa. Cornellà x la dignitat” és el lema que emmarca, del 21 al 26 de maig, una setmana plena d’activitats en què s’han implicat entitats, centres educatius, associacions de mares i pares, sectors professionals com les farmàcies i institucions per mostrar el compromís de fer un front comú per no tirar enrere i mantenir tot allò aconseguit en els darrers anys a Cornellà.

Les Jornades per la Dignitat de Cornellà volen conscienciar la població de la necessitat de plantar cara a la situació de precarietat a què ens condueix la crisi actual. Tothom pot participar-hi, ja sigui en una quarantena d’activitats de sensibilització al carrer, com també lliurant aliments al Gran Recapte destinat a la Botiga Solidària.

La decisió de tirar endavant aquesta programació respon a l’impuls de l’Acord Social 2012-2016, signat el maig de l’any passat. A l’Acord Social hi estan representades institucions, la majoria de grups polítics municipals, entitats ciutadanes i agents socials per donar forma a un acord de consens que busca generar noves mesures de lluita contra la crisi basades en el consens i la coresponsabilitat.

Les Jornades són una resposta a la situació actual de crisi econòmica en què s’ha posat en risc i fins i tot en dubte bona part de les garanties de l’Estat de Dret. Segons detalla el Manifest per la Dignitat, “la dignitat de cada persona constitueix la base de l’Estat de Dret i les garanties d’una vida digna han d’aplicar-se de la mateixa forma a totes les persones que viuen en la nostra societat, a la nostra ciutat”, remarcant que “davant d’aquesta situació de precarietat, on valors fonamentals en la vida de les persones han deixat de ser considerats com a prioritaris, la societat s’ha d’implicar a defensar la dignitat de les persones,  a combatre la pobresa i a promoure la solidaritat”. Tothom podrà llegir i adherir-se al Manifest a la pàgina web municipal, http://www.cornellaweb.cat / http://cornellaxladignitat.cornellaweb.com/

Inauguració a càrrec d’Ángel Gabilondo

La setmana de la Dignitat s’encetarà amb la conferència ‘Palabra, ciudad y comunidad: su dimensión social’ a càrrec del Catedràtic de Metafísica i exministre Ángel Gabilondo, el 21 de maig a les 19:30 hores a l’auditori del Centre Cultural Sant Ildefons.

Durant tota la setmana, a més dels punts habituals de recollida, a les escoles municipals i a diversos equipaments es farà un recapte especial per destinar-lo a la Botiga Solidària, que redistribueix aliments entre famílies de Cornellà en situació de greus dificultats. També s’adhereixen al Gran Recapte comerços adscrits a l’entitat Cornellà Compra a Casa. La Botiga Solidària és un projecte comunitari que també s’ha impulsat a partir de l’Acord Social, i que les previsions inicials d’atendre a 400 famílies ja han estat superades, fent necessària la constant recaptació d’aliments.

Com a acte central, destaca la festa reivindicativa del dia 25 de maig a la Plaça de Catalunya que acollirà una gran varietat d’activitats. Durant tot el matí hi haurà la festa de la Ludoteca, que inclourà activitats promogudes per defensar la Dignitat, a més de circuits en motos i karts organitzats per la Guàrdia Urbana, en què es recolliran donacions d’aliments per al Gran Recapte. Les jornades conclouran diumenge 26 amb una Bicicletada contra la Pobresa (recorrent pels camins de la riba del riu Llobregat), i una Passejada per la Dignitat (inici a la plaça de l’Estació).

La programació completa es pot consultar a la web municipal. Durant els cinc dies es realitzaran activitats a tota la ciutat relacionades amb el lema de les jornades. Entre d’altres, als instituts es realitzaran tallers, tutories i elaboració de pancartes; per part de les associacions de mares i pares dels centres educatius també hi ha diverses accions, com tallers de manualitats de l’AMPA Anselm Clavé, actuacions dels infants de l’Escola L’Areny, la construcció de les lletres SOS per part dels alumnes de l’Escola Jacint Verdaguer, el “cant per la dignitat” per part dels alumnes de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas... Col•lectius de joves organitzen un flashmob i un mural de grafittis; per la seva banda, La Carena i El Llindar, fundacions que promouen la integració sociolaboral de joves, organitzen tallers al carrer, i també s’hi afegiran les farmàcies de la ciutat amb altres accions reivindicatives.

Més informació:
http://cornellaxladignitat.cornellaweb.com/

 

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00