Cornellà incorpora tres nous vehicles elèctrics per promoure la mobilitat sostenible  

Cornellà incorpora tres nous vehicles elèctrics per promoure la mobilitat sostenible  

La ciutat disposarà gratuïtament dels tres cotxes durant uns mesos gràcies a un conveni entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Renault

Els vehicles, dels models Zoe, Kangoo i Twizy, i es destinaran a tasques d’inspecció i manteniment

LL’Ajuntament de Cornellà ha incorporat tres nous vehicles elèctrics a la seva flota municipal, gràcies a un conveni signat entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’empresa Renault. Es tracta de vehicles dels models Zoe, Kangoo ZE i Twizy Cargo. 

El conveni, emmarcat en el Programa de Mobilitat Zero Emissions preveu la cessió dels cotxes Renault a l’AMB per un període de prova de dos anys, per tal de millorar el coneixement de les característiques d’aquests vehicles. L’Ajuntament de Cornellà en disposarà durant els propers mesos, i després altres ajuntaments metropolitans en podran fer ús, acollint-se al mateix conveni i amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible. 

El préstec dels vehicles és gratuït per a l’Ajuntament de Cornellà, ja que l’empresa automobilística es fa càrrec de l’assegurança i de qualsevol possible reparació que sigui necessària. 

L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, i el vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, han presentat aquest matí els tres vehicles. Balmón ha explicat que es tracta “d’una aportació discreta, però alhora intensa i sòlida, que ha de marcar un camí de futur”, de cara a fomentar un transport privat més sostenible, i ha assenyalat que “hem de preparar les ciutats per atendre aquestes noves realitats de mobilitat”.

Per la seva banda, Poveda ha remarcat que a més dels esforços en matèria de sostenibilitat i de foment del transport públic, a l’àrea metropolitana es fan “tres milions de moviments amb vehicle privat cada dia”, que tot i que es poden reduir, una bona part són imprescindibles “i és aquí on el paper dels vehicles elèctrics han de ser cada cop més important” a l’hora d’introduir noves formes de mobilitat.

A Cornellà també s’hi instal·larà properament un punt de recàrrega ràpida que formarà part de la xarxa de 26 punts, la més densa d’Europa, que l’AMB instal·la, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i les empreses Nissan i Renault, a Barcelona i diversos municipis metropolitans.

A més, aquesta setmana l’AMB també ha cedit 5 bicicletes elèctriques a l’Ajuntament de Cornellà perquè les utilitzin els tècnics municipals tant per a encàrrecs de feina com per desplaçar-se de casa a la feina.

Cornellà destinarà els models Twizy i Zoe a tasques d’inspecció per part dels tècnics i inspectors del departament de Polítiques d’Espai Públic i de Medi Ambient. La furgoneta Kangoo la farà servir la brigada municipal d’obres i manteniment. Els tres vehicles es caracteritzen per ser silenciosos i no contaminants (no generen emissions de CO2 ni d’altres gasos contaminants a l’atmosfera), ja que l’electricitat és la seva única font d’alimentació.

Actualment, l’Ajuntament de Cornellà ja disposa de 4 vehicles elèctrics Reva (adquirits l’any 2009), que també s’utilitzen en tasques d’inspecció i supervisió d’obres per part dels departaments d’Espai Públic i Medi Ambient, a més d’11 bicicletes elèctriques i 4 de normals per a desplaçaments dels tècnics i altres professionals municipals dins de la ciutat, i d’un vehicle auxiliar destinat a serveis funeraris.

Utilitzar aquest tipus de vehicles en lloc de cotxes amb motor de combustió suposa principalment un benefici ambiental, perquè són silenciosos, i perquè les seves zero emissions contribueixen a disminuir l’efecte hivernacle i la contaminació atmosfèrica, especialment problemàtica a les àrees metropolitanes. És una manera de mostrar la sensibilització de l’Ajuntament de Cornellà i de l’AMB respecte del medi ambient  i, a més, es fa difusió del vehicle elèctric entre la ciutadania. Cal recordar que, a més dels vehicles elèctrics, des de l’any 2005 un dels dos vehicles de què disposa l’Ajuntament de Cornellà per a tasques oficials és un cotxe de motor híbrid.

Cornellà de Llobregat, 13 de novembre de 2014

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00