L’Ajuntament de Cornellà contracta 450 persones en situació de vulnerabilitat social durant 2015

L’Ajuntament de Cornellà contracta 450 persones en situació de vulnerabilitat social durant 2015

El mes de novembre, un total de 100 persones inicien un nou pla d’ocupació local, amb una durada de sis mesos

La meitat de les persones contractades seran professionals del sector educatiu

A partir del mes de novembre, un total de 100 persones de Cornellà en situació de desocupació seran contractades per l'Ajuntament de Cornellà, per un període de sis mesos, per reforçar diferents serveis municipals. Els nous plans d'ocupació local es destinen a persones en situació de vulnerabilitat o aturats de llarga durada i s'emmarquen en les mesures promogudes pel consistori per dinamitzar el mercat laboral local i garantir la cohesió social de la ciutat.

Amb la posada en marxa d'aquests nous plans d'ocupació, l'Ajuntament haurà donat feina a 450 persones de la ciutat durant 2015, en contractes per períodes de sis mesos. Els plans d'ocupació locals s'han dissenyat després d'una anàlisi exhaustiva del perfil professional de la població en atur al municipi, amb la intenció de beneficiar a tots els sectors i garantir la màxima inserció.

Més de la meitat de les persones contractades a partir de novembre (52 en total), seran professors, pedagogs o altres professionals del sector de l'ensenyament que treballaran en diferents projectes educatius municipals, com és el cas del reforç assistit a les escoles amb un total de 17 docents incorporats. En els dos cursos anteriors, el consistori ja havia contractat a un total de 30 professors i pedagogs per oferir aquest servei educatiu, que ha permès donar suport acadèmic a més de 500 escolars de la ciutat. També està previst contractar a persones d’aquest perfil per cobrir altres tasques en biblioteques, centres de formació, i altres programes educatius municipals.

Pel que fa als altres 48 llocs de treball pels quals s’incorporaran persones en situació d’atur, els perfils requerits han estat administratius o bé persones amb experiència de caire més específic per realitzar tasques de millora en l’espai públic, i de foment d’actituds cíviques.

Amb aquest nou pla d’ocupació local es consolida la línia de treball que es va iniciar el 2012, amb el compromís signat en el marc de l’Acord Social contra la Crisi, i que ha permès crear més de 1.000 llocs de treball entre 2012 i 2015, amb una inversió de 6 milions d'euros.

Cornellà de Llobregat, 9 d'octubre de 2015

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar