Cornellà reclama corregir les desigualtats socials en la quarta edició de la “Setmana de la Dignitat”

Cornellà reclama corregir les desigualtats socials en la quarta edició de la “Setmana de la Dignitat”

El President de la Taula del 3r Sector, Oriol Illa, realitzarà una radiografia de la situació de pobresa que es viu a Catalunya en la conferència inaugural

Entre les propostes programades, més de 30, hi ha el Gran Recapte d’Aliments per a la Botiga Solidària, que té com a objectiu arribar als 2.000 kilograms per superar la fita de la passada edició

Un any més, tots aquells que ho desitgin poden adherir-se al Manifest per la Dignitat a través de www.cornella.cat o en els punts de les activitats programades

Un any més, Cornellà celebra la “Setmana de la Dignitat” per posar en relleu que la crisi econòmica no ha finalitzat i que, a més, les seves conseqüències en totes les franges d’edat són cada cop més rellevants, provocant desigualtats que amenacen la cohesió social de la nostra societat. Així, del 17 al 22 de maig, la ciutat ha organitzat, per quart any consecutiu, un ampli programa d’actes divulgatius i reivindicatius amb l’objectiu de conscienciar la població de la necessitat de plantar cara a la situació de precarietat actual.

“La Setmana de la Dignitat” està impulsada per l’Ajuntament de Cornellà dins del marc de l’Acord Social contra la Crisi, que aplega una trentena d’entitats, institucions, grups polítics, agents socials i particulars del municipi.

Enguany, entre les activitats programades destaquen diferents xerrades divulgatives que tenen com a objectiu retratar la desigualtat des de diferents àmbits. Per començar, el President de la Taula del 3er Sector, Oriol Illa parlarà sobre la situació d’emergència social que es viu en l’actualitat a Catalunya, a partir de l’experiència de les entitats socials que dia rere dia treballen per combatre les desigualtats i ajudar a les persones més desfavorides. Aquesta radiografia general tindrà lloc el dimarts a les 19h a l’Auditori de Sant Ildefons. El dia següent es tractarà el tema de la pobresa energètica a la Biblioteca Central i la situació vulnerable de les persones immigrades en la presentació del 9è Estudi de la Creu Roja, a la seva seu social. El dijous també es tractarà la malaltia de l’esclerosi múltiple en una xerrada-debat al Centre Cultural Joan N. García-Nieto.

Entre les novetats en la programació hi ha la Festa de la Igualtat i la Diversitat per commemorar el Dia Internacional contra l’Homofòbia, Lesbofòbia, Transfòbia i Bifòbia, que tindrà lloc el divendres a la plaça Catalunya a partir de les 17:30h. I la plataforma ciutadana contra la violència masclista també s’ha unit a l’ampli ventall d’activitats amb un acte de sensibilització el diumenge a la plaça de l’Església. 

En la quarta edició de la Setmana de la Dignitat es torna a organitzar el Cros del PELL per la lluita contra la pobresa energètica, després de l’èxit assolit l’any passat. La cursa es basa en què les calories cremades per part dels participants es convertiran en kWh de consum elèctric i de gas per a famílies que es troben en situació vulnerable. Al final de la jornada es quantificaran els kWh aportats pels participants que es transformaran en mesures de prevenció de la pobresa energètica que impulsarà l’Ajuntament de Cornellà. El Cros tindrà lloc el 21 de maig i recorrerà la riba del riu Llobregat al llarg de 7 Km.

També, com en cada edició, hi ha previst el Gran Recapte d’Aliments per a la Botiga Solidària, que proporciona productes bàsics a famílies en situació de dificultat econòmica. Les Associacions de Veïns, diverses entitats de la ciutat i alguns establiments i comerços adherits a l’entitat “Cornellà Compra a Casa” seran els punts de recollida. També es podran portar aliments a les diferents activitats programades.

Com a acte central de la quarta “Setmana de la Dignitat”, destaca la tradicional festa lúdic-reivindicativa del dia 21 de maig a la plaça de Catalunya, on amb una gran varietat de propostes organitzades per diferents entitats es busca la conscienciació mitjançant la diversió. La jornada també comptarà amb la lectura del manifest, que durant la setmana es podrà signar a través de la web i en els diferents actes programats.

 

Cornellà de Llobregat, 9 de maig  de 2016

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00