Cornellà enceta un nadal Solidari i ple de màgia

Cornellà enceta un nadal Solidari i ple de màgia

La Fira de Santa Llúcia acollirà més de 120 paradetes amb productes nadalencs, activitats i una pista de gel els dies 17 i 18 de desembre

El Campament Oriental, de l'1 al 4 de gener i la Nit de Reis tornaran a omplir d'i·lusió la ciutat

Tradició, modernitat, solidaritat i alegria principals ingredients del Nadal a Cornellà amb més d'una trentena d'activitats

Cornellà viurà un Nadal màgic on es combinaran els elements culturals i solidaris amb activitats de dinamització al carrer, que promouen la vinculació amb les entitats i el comerç local. L'esperit Nadalenc envairà tots els racons per compartir un temps de pau. Com a novetat aquest any s'instal·laran 6 arbres dels desitjos a cada un dels barris de la ciutat perquè els més petits puguin penjar els seus somnis.
A més, aquest any s'han programat més d'una trentena d'activitats lúdiques a la ciutat en col•laboració amb les entitats. Fires, exposicions, actuacions musicals, teatre, corals, nadales, pessebres i un llarg etcètera pensats per gaudir en família i molt especialment per mantenir la màgia i la il·lusió entre els més petits. Tot és a punt a Cornellà per esperar l'arriba dels Mags d'Orient acompanyats de l'estimat Mag Maginet.

Un arbre dels desitjos a cada barri

Amb l'objectiu de viure l'esperit de Nadal i recollir els desitjos dels nens i nenes de Cornellà, aquest any s'instal·laran 6 arbres de Nadal dels Desitjos creats per l'artista de Cornellà Jordi Rocosa a cada un dels barris. Les localitzacions seran: Passeig dels Ferrocarrils Catalans, plaça de la Sardana, plaça Gandesa, plaça Catalunya, plaça de Sant Ildefons i plaça Pallars.

Els arbres, creats en ferro, s'instal•laran a partir del 12 de desembre i fins el dia 30, i posteriorment es traslladaran al Campament Oriental. Per decorar l'arbre amb els desitjos, s'han dissenyat unes targetes en forma de bola i de pinya decoratives, que es lliuraran als nens i nenes dels centres educatius de la ciutat i que podran penjar a qualsevol dels sis arbres. A les diferents localitzacions, un dinamitzador ajudarà als infants a penjar el seus somnis (entre les de 16.30 i 18.30 hores).

Bústies del Mag Maginet i visites al seu laboratori

Fins al 5 de gener, els infants podran deixar les seves cartes per al Mag Maginet a les set bústies instal•lades a diferents llocs de la ciutat: davant dels tres mercats municipals: Centre, Marsans i Sant Ildefons, Citilab, Parc Esportiu Llobregat, Passeig FFCC amb el carrer Dolors Almeda i plaça del Trinquis.
A més, el Mag Maginet obrirà les portes del seu laboratori els dies 23,24,27,28,29 i 30 de desembre de 17 a 20h. Allà el Mag porta mesos mirant al cel per interpretar les pistes que li donen les estrelles i esbrinar com arriben els Reis el dia 5 de gener a Cornellà.

La Fira Infantil més solidària que mai

El recinte firal de Cornellà es transformarà en un gran parc lúdic amb més de 8.000 metres quadrats del 23 al 31 de desembre per donar cabuda a una àmplia oferta d'activitats culturals, tallers de manualitats, inflables, esports i jocs de tota mena. Aquest any la Fira de Nadal arriba a la 24ena. edició i presenta com a novetat la col•laboració amb l'associació "Mechones Solidarios" a través de la perruqueria de Cornellà Narbona Estilistes, a favor de la lluita contra el càncer. La Fira Infantil de Nadal obrirà tots els dies d'10h a 20h a excepció dels dies 24 i 31 que es tancarà a les 18h. (Els dies 25 i 26 de desembre no hi haurà Fira). Més informació: www.firadecornella.com

Fira de Santa Llúcia amb pista de gel

Els dies 17 i 18 de desembre als voltants de la plaça de l'Església tindrà lloc la cinquena edició de la Fira de Santa Llúcia amb més de 120 paradetes de productes relacionats amb el Nadal i amb activitats per als infants com una pista de gel, mini camp de futbol, pista de bàsquet i karts.

La Fira de Santa Llúcia se celebra per cinquè anys consecutiu a Cornellà. Per commemorar aquest aniversari es realitzarà durant dos dies, donat l'èxit aconseguit en les darreres edicions. De la mà de l'entitat Crear Cornellà, la Fira aplegarà més de 120 paradetes nadalenques entre la plaça dels Enamorats i la rambla Anselm Clavé. Artesans i comerciants de Cornellà ens oferiran un ampli ventall de productes d'artesania, de restauració, nadalencs, de joguines, de flors, d'arbres i de petits ornaments. A més, també s'instal•laran 15 carpes on estaran ubicades entitats socials i solidàries de la ciutat.

La Fira vol ser un punt de trobada en el qual la tradició i els valors del Nadal omplin la ciutat d'un ambient festiu i lúdic. El circuit de la Fira de Santa Llúcia s'articula al voltant de la zona de l'Ajuntament, és a dir, la part superior de la rambla Anselm Clavé, la plaça de l'Església i la plaça dels amb la intenció de crear un mercat nadalenc on s'hi podrà trobar tots aquells productes típics d'aquestes dates.

Sorpreses, jocs i tallers al Campament Oriental

Com cada any, i amb aquest ja seran trenta-tres, el Campament oriental del Mag Maginet arriba de l'1 al 4 de gener. Els nens i les nenes trobaran actuacions musicals i de dansa, tallers infantils, solidaris i moltes sorpreses més. El corral dels animals de granja, el racó per a les cartes als Reis, la xocolatada i la imprescindible carpa d'elaboració de l'element màgic completen el cercle del campament que precedeix a l'arribada de Ses Majestats. El Mag Maginet rebrà com sempre els més petits a la seva carpa per a recollir les cartes per als Reis d'Orient. El campament es fa al parc de Can Mercader, de l'1 al 4 de gener i de 18 a 21h.

Contes, nadales, pessebres i molt més

Com sempre les biblioteques s'omplen amb propostes de contacontes nadalencs,
amb tallers i activitats per a totes les edats. Parròquies, casals de gent gran i entitats vesteixen els seus pessebres, i les corals i els grups de música ens animen amb els seus concerts i cants de nadales.

Tallers per fer un pessebre Museu Agbar

Del 23 de desembre i fins el 8 de gener, el Museu Agbar de les Aigües organitza tallers de Nadal per a infants de 4 a 10 anys. En aquests tallers conviden als infants a muntar el pessebre del Museu: construint les cases, elaborant els personatges, ubicant els animals, i també, i molt important, fent arribar l'aigua. Aquesta proposta és gratuïta i el seu horari serà de 10 a 14 hores i de 16 a 18 hores de dimarts a dissabtes i els festius de 10 a 14h. Tancarà els dies 25 de desembre i 1 de gener. L'activitat té una durada de dues hores.

Els Reis d'Orient ens sorprendran al Parc de la Infanta

La Nit de Reis començarà a partir de les 18 hores amb l'espectacle d'arribada dels Reis d'Orient, un esdeveniment ple de màgia i expectació perquè mai se sap com arribaran i amb què ens sorprendran. Grans i petits esperaran les ordres del Mag Maginet per fer visible "l'element màgic" i indicar el camí als nostres Reis. Aquests iniciaran el recorregut de la Cavalcada al carrer de Mª Aurèlia Capmany i el finalitzaran al carrer Lluís Muntades.

 

 


Cornellà de Llobregat, 12 de desembre de 2016
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00