L’Ajuntament de Cornellà respectarà la legalitat en cas que es convoqui una consulta

L’Ajuntament de Cornellà respectarà la legalitat en cas que es convoqui una consulta

L’Ajuntament també defensa el dret de la ciutadania a prendre part en qualsevol tipus de mobilització en defensa dels drets.

L’Ajuntament de Cornellà ha aprovat una moció en què manifesta el seu compromís amb la legalitat i l’Estat de Dret, davant del recent anunci, per part del President de la Generalitat, de què el dia 1 d’octubre se celebrarà un referèndum, del qual es desconeix a dia d’avui, tot, qui el convocarà, les seves garanties democràtiques i els instruments jurídics que el regularan.

L’Ajuntament, explica la moció, “no és, ni pot ser cap impediment per a què se celebri qualsevol convocatòria electoral o consulta”. Si cal la seva col•laboració com a institució, el Govern de la Generalitat ho ha de demanar de forma oficial, respectant l’ordenament jurídic vigent, i segons les competències assignades a l’administració i a l’autoritat electorals.

Així mateix, la moció subratlla que l’Ajuntament respecta “qualsevol mobilització que es pugui produir en relació a la defensa dels drets i llibertats d’expressió dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya”. I vetllarà pel seu bon funcionament, per enfortir la convivència, i assegurar el respecte a totes les expressions.

El text apunta que la majoria de la població de Catalunya està d’acord en trobar una solució a través del diàleg, la negociació, el pacte i la consulta, un pacte que ha d’arribar en el marc de la llei, és a dir, que sigui vinculant i amb garanties democràtiques.

La responsabilitat de la celebració de qualsevol convocatòria electoral o consulta correspon “únicament al poder executiu convocant”, i per tant els ajuntaments no en poden ser responsables, ni del seu èxit, ni del seu fracàs. Així mateix, expressa la “preocupació per la incapacitat del govern de la Generalitat i de l’Estat per evitar aquesta situació de confrontació”, així com que “la via judicial no és el camí més idoni per solucionar-la”.

La moció resultant ha estat aprovada amb els vots a favor de PSC i Ciutadans i l’abstenció d’ICV-EUiA. La resta de partits van votar en contra.

Adjunt: text de la moció aprovada

Cornellà de Llobregat, 30 de juny de 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00