L'Ajuntament de Cornellà organitza "Tallers de Ciutadania" per donar a conèixer com funciona l'administració local Es tracta d'un dels compromisos adquirits per l'actual equip de govern per facilitar la participació, col·laboració i coresponsabilitat entre l'administració i la ciutadania.

Es tracta d'un dels compromisos adquirits per l'actual equip de govern per facilitar la participació, col·laboració i coresponsabilitat entre l'administració i la ciutadania.

Seran tres sessions setmanals, els dies 15, 22 i 29 de novembre, amb la intenció de programar-ne més en els diferents barris de la ciutat.

13.11.2017
L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat organitza uns Tallers de Ciutadania encaminats a compartir el coneixement de la funció pública, de les competències i del seu funcionament amb el conjunt de ciutadanes i ciutadans del municipi, per tal de facilitar la participació, col·laboració i coresponsabilitat amb l'administració. Les sessions es faran els dimecres 15, 22 i 29 de novembre, a la Sala C del Citilab de Cornellà, i la intenció és programar-ne més en els diferents barris de la ciutat.

L'Ajuntament és l'administració més propera amb què és troba la ciutadania, per això ha de ser accessible per a tothom, transparent i bidireccional. La posada en marxa dels Tallers compleix un dels compromisos adquirits per l'actual equip de govern per donar a conèixer l'Ajuntament de prop i les eines de gestió municipal que sovint es desconeixen, amb la intenció de promoure una escolta activa amb la població.

El taller consta de tres sessions setmanals, d'una hora de durada (de 19 a 20 h), on es tractaran temes com l'organització, competències i serveis de l'administració local, com es gestiona la part econòmica, els impostos dels veïns i veïnes, els canals de comunicació i participació que l'Ajuntament posa a l'abast de la ciutadania, entre d'altres.

La iniciativa forma part del conjunt de propostes municipals de millores de Governança desenvolupades en els últims anys, com el Consell de Ciutat, la creació de la figura del Síndic de Greuges, el portal de Govern Obert, l'Oficina de Transparència Municipal, els pressupostos participatius o el canal A Prop Teu, una nova forma de gestionar la ciutat en temes d'espai públic, seguretat i convivència, entre d'altres. Totes elles encaminades a continuar fomentant la transparència i la implicació de la ciutadania en la presa de decisions municipals per respondre a les necessitats i interessos generals de Cornellà.

Per participar-hi caldrà apuntar-se prèviament adreçant un correu electrònic a tallerciutadania@aj-cornella.cat.Cornellà de Llobregat, 13 de novembre de 2017
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00