Cornellà comença la 25a edició de la mostra del còmic

Cornellà comença la 25a edició de la mostra del còmic

Fins al 22 de novembre diferents espais de la ciutat acolliran vuit exposicions, amb Maikel com a convidat especial. El lliurament dels premis serà el proper dijous 22 d'octubre al Castell de Cornellà

L’exposició que acull El Castell constitueix l’acte central de la Mostra amb els treballs guanyadors i finalistes del 25è Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”.
A més del lliurament de premis, que inclou per primera vegada un guardó a un curt d'animació, també s'entrega el Premi Ivà al millor historietista professional, producte d'una votació popular i que aquest any recau en Carlos Areces.

El dibuixant de Cornellà Miguel Ángel García 'Maikel', conegut especialment per la seva tira "Seguridásosiá" a la revista El Jueves, serà objecte d'una exposició retrospectiva especial dedicada als seus "11.112 dies dibuixant", que es podrà visitar a la sala d'exposicions Joan N. García-Nieto a partir del 28 d'octubre.

I encara es poden comptar sis espais expositius més a la ciutat, amb mostres dedicades a "El Jabato i la censura", "Còmic Made in Cornellà", "Vinyetes d'actualitat" o "Visions de futur". A més, la Mostra del Còmic inclou com és habitual activitats paral·leles que busquen la participació dels joves, com la creació d'una caricatura en directe a càrrec de Joan Vizcarra, creació de vinyetes gegants i de grafittis.

Programació completa

Des de la primera edició de la Mostra del Còmic l’any 1984 prop de 3.000 artistes han participat en el Concurs considerat en el món del còmic com a una excel·lent plataforma de llançament de joves promeses. Més de 70 obres han participat en el concurs d’enguany presentades per autors procedents de tot Espanya. La qualitat i la quantitat de les obres concursants fan de la Mostra del Còmic “Ciutat de Cornellà” tot un referent per al sector i una oportunitat per als joves creadors que fan del còmic el seu mitjà d’expressió i la seva manera de reflectir la realitat.

CATEGORIA SÈNIOR

Premi Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”:
“Pulgarcito” d’Àlex Redondo Balmaña (27 anys), Barcelona

Premi a la millor historieta d’humor: “Clones” d’Igor Fernández Fernández (25 anys), Amorebieta

Premi al millor guió: “Hartos de esquilar ovejas” de Wahab Zeghlache (25 anys) i Santiago Calderón Ruiz (23 anys), Barcelona

Premi a la millor historieta en català: “Bellesa exterior?” d’Ernest Sala Perelló (21 anys), Sant Esteve d’en Bas

Premi al millor autor local: “Salchicha marina” d’Eric Orias Rodríguez (20 anys), Cornellà de Llobregat

Premi animació i còmic: “Banana Surprise”, d’Òscar de las Heras Fló (12 anys), Cornellà de Llobregat

Mencions especials per a la publicació: “Diario a bordo” de Beatriz Tormo Martín (24 anys), Barcelona; “La bicicleta” de Martín Romero Outeiral (27 anys), Santiago de Compostela; i Demasiado tarde” de Joan Cornellà Vázquez (28 anys), Blanes

CATEGORIA JÚNIOR

Premi al millor autor júnior: “L’eruga” de Guille de las Heras Fló (15 anys), Cornellà de Llobregat

Cornellà de Llobregat, 20 d'octubre de 2009

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

 

Tornar