Cada setmana, 3 dels 16 carrers tallats dels “diumenges sense cotxes” comptaran amb activitats familiars i ambientals

Cada setmana, 3 dels 16 carrers tallats dels “diumenges sense cotxes” comptaran amb activitats familiars i ambientals

L’Ajuntament té com a objectiu recuperar el carrer per als vianants com  a espai col·lectiu de convivència

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat posa en marxa tallers lúdics i sostenibles per dinamitzar el programa dels 'Diumenges, carrers sense cotxes', que es va iniciar al gener a setze carrers de diferents barris del municipi, amb la voluntat de recuperar l'espai per als vianants com a lloc de lleure i d’oci, en detriment dels vehicles. Un cop s’ha aconseguit aquest propòsit i la ciutadania ja s’ha acostumat a fer vida al carrer: passejar, jugar, organitzar activitats a l’aire lliure, etc, per animar més aquests espais es portaran a terme propostes participatives obertes a tothom.

Cada setmana hi ha prevista una activitat diferent a tres dels carrers lliures de cotxes, els diumenges d’11 a 13 hores, alternant entre: els carrers Baltasar Oriol, Torras i Bages, Miranda, Verge de Montserrat, l’avinguda Sant Ildefons, i l’entorn del Mercat Marsans. Jocs tradicionals i creatius, tallers ambientals, activitats familiars i esportives... són algunes de les propostes per animar els veïns i les veïnes a fer un altre ús del carrer, i recuperar-lo com a espai col•lectiu de convivència.

La iniciativa també pretén reeducar a la ciutadania i fomentar hàbits de mobilitat responsable: desplaçaments a peu, en bicicleta i amb transport públic. Des del consistori es promouen diverses actuacions encaminades a millorar l'accessibilitat i pacificar el trànsit rodat a la ciutat, fomentar la mobilitat sostenible i reduir la contaminació atmosfèrica.

Actualment, l'acció municipal segueix el fil conductor del projecte Cornellà Natura, a través del qual s’està portant a terme tot un procés de transformació per aconseguir una ciutat més habitable i menys contaminada, col•locant les persones al centre de tot. En aquesta línia se situen els recents treballs per reduir a la meitat el trànsit de l’avinguda dels Alps i per fer el carrer Verge de Montserrat exclusiu per a vianants, l’ampliació de voreres i la recuperació de més zones de passeig i places per a ús ciutadà.

Cornellà de Llobregat, 20 de setembre de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00