Cornellà Natura rep un nou premi a la seva proposta de desenvolupament urbà i ordenació del territori

El projecte de l'Ajuntament de Cornellà ha estat un dels guardonats en l'onzena edició del Premio Progreso

12.12.2018

El dilluns 10 de desembre va tenir lloc a Còrdova la gala de lliurament del XI Premio Progreso, que organitza la Fundación para el Desarrollo de los Pueblos de Andalucía (Fudepa) i la Federación Andaluza de Municipos y Provincias (FAMP). L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha estat guardonat en l'àmbit de desenvo-lupament urbà integrat i ordenació del territori pel projecte ‘Cornellà Natura'.

Els Premios Progreso estan destinats a reconèixer els projectes impulsats pels govern locals a tot Espanya, en diferents àmbits, per afavorir el desenvolupament econòmic, sociocultural, mediambiental o en matèria d'igualtat. D'aquesta manera, es difonen la iniciativa, originalitat i innovació dels projectes dels governs locals per millorar la qualitat de vida de la seva ciutadania, tot fomentant el desenvolupament dels seus municipis.

L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, va assistir a l'acte celebrat al Palacio de la Merced, seu de la Diputación de Córdoba, per tal de recollir el guardó. Aquesta onzena edició dels Premios Progreso abastava un total de deu categories, i a cadascuna d'elles es premiava un municipi de més de 20.000 habitants i un municipi de menys d'aquesta població.

http://www.fudepa.org/FudepaWEB/PremioProgreso/XIedicion/XIedPremio.aspx


Cornellà Natura, un projecte de ciutat
Cornellà Natura és un projecte estratègic que, en un horitzó temporal d'una dècada, cerca naturalitzar la ciutat, posant en relleu els seus valors ambientals, socials i paisatgístics, per tal d'humanitzar-la. Això suposa endegar actuacions en la línia de la potenciació i millora del patrimoni verd generat durant els darrers anys i el desenvolupament de noves actuacions que cerquin l'encaix de la natura en la ciutat mitjançant la vertebració d'un seguit d'eixos verds.

El projecte, que també ha estat reconegut per la Comissió Europea amb el European Green Leaf 2019 pel seu compromís mediambiental, prioritza mesures com la conversió en zona de vianants de carrers, la restricció del trànsit rodat de vehicles, mesures contra la contaminació, ampliació de carrils bici o la promoció del transport públic i la recuperació d'espais per a ús ciutadà.

 

 

Cornellà de Llobregat, 12 de desembre de 2018
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00