L’Ajuntament de Cornellà promou la cohabitació de bicicletes i cotxes en 4.100 metres de carrers per pacificar el trànsit


21.01.2019

L'Ajuntament de Cornellà està limitant la velocitat a 30 km/h en alguns carrers estrets -d'un sol carril de circulació per sentit-, amb l'objectiu que la bicicleta pugui cohabitar amb els vehicles a la calçada, i així augmentar la xarxa municipal pedalable de la ciutat de forma segura. A més, de seguir creant nous carrils bici segregats en diverses vies de la ciutat.

El projecte de cohabitació entre bicicletes i la resta de vehicles s'adreça a aconseguir una xarxa ben connectada que permeti una mobilitat sostenible i segura que abasti tots els barris de la ciutat. Aquesta manera de pacificar el trànsit repercuteix, per una banda, en reduir la contaminació, i de l'altra, en disminuir la gravetat en el cas d'un accident de circulació.

Durant l'any 2018 es va realitzar la cohabitació al carrer Anoia, al barri de la Gavarra. Recentment, també s'han transformat, mitjançant nova senyalització horitzontal (amb pintura sobre la calçada), el carrer Rubió i Ors, el passeig dels Ferrocarrils Catalans (entre Av. Baix Llobregat i ctra. del Prat), l'Av. Baix Llobregat (entre carretera de Sant Boi i el carrer del Rugbi), l'Av. Línia Elèctrica, i el carrer de Mossèn Andreu.

Durant l'any 2019, les obres que actualment s'estan executant a la carretera del Prat i les que començaran aviat al carrer Empordà, també implementaran aquesta senyalització horitzontal per permetre la cohabitació. Totes aquestes actuacions suposen uns 4.100 metres més de la xarxa pedalable de la ciutat amb aquesta fórmula.


Adequació a les noves realitats socials

Cal afegir que, a més, les obres de transformació dels principals eixos viaris de la ciutat, emmarcades en el projecte del Cornellà Natura, com és el cas de l'entrada nord de la ciutat per l'avinguda de Sant Ildefons, o l'avinguda dels Alps, ja inclouen carrils bici segregats.

Actualment, s'està elaborant, seguint les recomanacions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, una actualització de l'ordenança de circulació per a regular l'ús de bicicletes, patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal, d'acord amb les noves realitats i necessitats socials plantejades per l'augment de l'ús d'aquests tipus de vehicles.

 

Cornellà de Llobregat, 21 de gener de 2019
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00