L'Ajuntament de Cornellà dona un nou ús als quioscos de premsa

L'Ajuntament de Cornellà dona un nou ús als quioscos de premsa

Diumenge, 3 de març s'obren els dos primers: un al carrer Catalans dedicat a l'assessorament sobre reparació d'objectes i residus especials i altres activitats ambientals i, l'altre, al carrer Avet destinat a lleure infantil

25.02.2019

L'Ajuntament de Cornellà posa en marxa un programa de dinamització d'alguns dels antics quioscos de premsa que porten anys tancats i sense ús a la ciutat per acollir noves iniciatives que permetin potenciar activitats de lleure i d'oci per als veïns i veïnes.

El declivi del consum de la premsa escrita en els darrers anys ha provocat una crisi del sector que ha deixat sense activitats a molts d'aquests equipaments i que formen part del mobiliari urbà. Aquesta realitat, ha motivat el consistori a plantejar-se la reconversió d'aquests establiments tancats i valorar la possibilitat de reinventar-los com a ‘contenidors' de nous usos i serveis.

Des dels serveis municipals es van valorar diferents estratègies adreçades a dinamitzar alguns dels quioscos com a habitacles capaços d'acollir i impulsar iniciatives d'interès ciutadà, donada la seva situació en l'espai públic (de centralitat en molts casos), la superfície de què disposen alguns d'ells en el seu entorn i/o la manca de cert tipus de serveis o comerços en la seva proximitat.

Abans, però, es va demanar l'opinió a la ciutadania sobre la possibilitat de destinar 4 dels quioscos tancats dels nostres barris a d'altres usos, per tal de desenvolupar-hi nous projectes a partir d'idees creatives, innovadores i sostenibles econòmicament.

Un punt d'informació ambiental i una ludoteca

El passat mes d'abril es va obrir una consulta ciutadana a través de la pàgina Cornellà Opina, i el resultat va ser majoritàriament propostes d'activitats de foment de la lectura, préstec de llibres, punts d'informació ciutadana, també vinculats al reciclatge i a intercanviar objectes de segona mà, ludoteques, jocs, floristeries, etc.

Finalment, les iniciatives que es posaran en marxa properament són la d'un espai dedicat al lleure infantil i un altre com a punt informatiu de la gestió dels residus urbans. Els quioscos escollits estan ubicats als carrers Catalans i Avet.

El quiosc del carrer Avet es destinarà a lleure infantil, convertint-se en una ludoteca, i els nens i les nenes que s'apropin a la plaça podran gaudir d'una estona per jugar. Bitlles gegants, joc de memòria gegant, joc del paracaigudes... L'horari del nou quiosc-ludoteca serà els diumenges, de 10 a 13 hores.

Al quiosc del carrer Catalans es trobarà un espai dedicat a la prevenció i la correcta gestió dels residus: La Re-Parada. L'espai ofereix assessorament per l'autoreparació d'objectes, recollida dels residus especials més habituals i informació sobre altres activitats ambientals. Aquest quiosc es troba situat al carrer Catalans, 70 i obrirà la seva persiana de dilluns a divendres, de 10.30 a 13h i de 17 a 19.30 hores.

Tots dos s'estrenen el diumenge 3 de març, de 10 a 13 hores.

 

 

Cornellà de Llobregat, 25 de febrer de 2019
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00