Bernardo Hernández: "en el futur serà clau l'anàlisi de les dades i les aplicacions basades en processos oberts"

Bernardo Hernández: "en el futur serà clau l'anàlisi de les dades i les aplicacions basades en processos oberts"

L'alt directiu de Google, Bernardo Hernández, ha encetat el programa Cornellà Creació-Fòrum amb una conferència sobre tecnologia i innovació

El director mundial de màrqueting de producte de Google, Bernardo Hernández, ha explicat en el marc de Cornellà-Creació Fòrum que en el futur "tota la informació estarà a Internet. Tota: és un procés imparable", en especial perquè "la tecnologia és capaç de fer molt més del que pensem", assenyalant l’exemple de l’aplicació StreetView.

L'expert en noves tecnologies ha remarcat que per a l'any 2010 "el que ve és de vertígen", i que cada vegada tindran més importància els professionals de l'anàlisi estadística perquè "en un futur serà clau l'anàlisi de les moltíssimes dades que s'emmagatzemen" a Internet, així com les aplicacions basades "en processos oberts".

Bernardo Hernández ha començat la conferència remarcant que “cal fer l’esforç d’estar adaptat a les noves tecnologies, ho vulguem o no”, per estar integrat en la societat actual. Internet ha canviat de manera “vertiginosa” en els darrers deu anys “i qui es va quedar enrere fa deu anys ja està perdut per sempre, pero el qui es va adaptar fa tres anys ha de seguir adaptant-se” per no quedar-se també enrere.

“Internet en ella mateixa permet fer les coses de forma diferent, i obre models de negoci radicalment diferents”. Hernández ha detallat com, al seu parer, ha canviat Internet en els darrers deu anys, en cinc àmbits: l’accés, els continguts, el màrqueting, la comunicació i la seguretat. D’aquests canvis, ha assenyalat, “el més sorprenent és la velocitat a la qual s’han produït”, comparats amb altres tecnologies i mitjans de comunicació apareguts durant el segle XX.

De la situació actual, el directiu de Google ha remarcat que “els consumidors arriben a les botigues perfectament informats i preparats”: busquen prèviament informació sobre els productes que volen comprar, s’empapen, però acabant desplaçant-se a la botiga.

Això significa que “l’on-line no substitueix l’offline, sinó que conviuen, i entendre aquesta combinació és fonamental”.
Hernández ha acabat parlant del que preveu per a l’any 2010: “el que s’aproxima és de vertígen”. I, sobretot, que hem de deixar de pensar en “compartiments estancs”, ja que Internet estarà cada vegada més present en la nostra vida quotidiana, laboral, social i familiar.

Al voltant de 200 persones han assistit a la conferència de Bernardo Hernández al Museu Agbar de les Aigües, que ha estat el primer convidat de la plataforma Cornellà Creació-Fòrum, un projecte innovador que promou l’Ajuntament de Cornellà i que es fonamenta en el diàleg i el debat sobre els nous paradigmes econòmics amb l’objectiu d’avançar propostes que reactivin el sector econòmic. El projecte compta amb el recolzament d'importants empreses vinculades a la ciutat, com Aigües de Barcelona que és el patrocinador principal, o La Caixa, que n'és copatrocinadora.

El directiu de Google és des del mes de juny el responsable del gegant d'internet del desenvolupament de productes com el sistema operatiu per a mòbils Android, després d'haver dirigit durant dos anys el desenvolupament de les aplicacions Google Earth i Google Maps, entre d'altres.

Bassat, Camdessus i Stiglitz, properes cites

La cita d'avui ha estat la primera de tot un calendari que es prolonga fins al mes de juny amb una trobada per mes (a excepció del gener). Així el 19 de febrer L’Auditori de Cornellà acollirà la visita del reconegut publicista Lluís Bassat i el 12 de març en el mateix indret serà el torn de l’ex director gerent i president del Directori Executiu del Fons Monetari Internacional, Michel Camdessus. El Parc Esportiu Llobregat és el lloc on se celebrarà la quarta trobada el 16 d’abril amb la presència del destacat economista, professor i Premi Nobel d’Economia 2001, Joseph Stiglitz. Isabel Aguilera i Ferran Soriano són els convidats previstos per als mesos de maig i juny.

Cornellà de Llobregat, 18 de desembre de 2009

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

 

Tornar