Cornellà celebra la Festa del Riu, el 24 de març, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua

Cornellà celebra la Festa del Riu, el 24 de març, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua


És una jornada lúdica i educativa oberta a tothom, per transmetre els valors ambientals del riu Llobregat, el principal espai natural de la ciutat.

 

22.03.2019

Cornellà celebra, un any més, la 6a Festa del Riu amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, una proposta lúdica i alhora pedagògica per promoure els valors ambientals del riu Llobregat, el principal espai natural de la ciutat.

Diumenge 24 de març, entre 10 i 13.30 hores, l'entorn del riu Llobregat, des de l'accés per la passarel·la situada al final del carrer Verge de Montserrat fins a l'espai de ribera del riu, s'omplirà d'activitats: tallers familiars (amb webcams, alliberament de tortugues, tallers d'abelles, d'ocells i d'invertebrats, construccions amb canyes, jocs, etc.), una plantada d'arbres, una pedalada popular fins a la platja del Prat, i un itinerari naturalista per identificar les espècies més emblemàtiques d'aquest medi natural.

També s'han previst actuacions culturals per a tota la família, amb els Castellers de Cornellà i un cercavila. I per als més esportistes, també repeteix el Train Running, un cros familiar d'obstacles amb un recorregut de 7,5 kilòmetres (edat mínima de 8 anys, amb inscripcions a part al Club Delfos, Orgànic i J'Arribu Sports).

Totes les activitats són gratuïtes, tret del Train Running que té un preu de 10 euros, i obertes a tothom. Per participar-hi cal tenir en compte que cal inscripció per als Tallers Naturalistes, la Pedalada, la Plantada d'Arbres i l'Itinerari Naturalista. Per les seves característiques, tampoc no es poden fer dues d'aquestes activitats alhora.

Podeu informar-vos al correu medi_ambient@aj-cornella.cat, i també hi haurà un punt d'informació i inscripcions a l'inici de la passarel·la.

Apropar el riu a la ciutadania

Per tal d'apropar el riu a la ciutadania i donar a conèixer aquest espai natural tan proper, es porten a terme a la ciutat activitats centrades en els aspectes naturals del riu, com ara la celebració de la Festa del Riu, des de l'any 2014, i altres activitats de forma periòdica com les neteges de la llera i plantades d'arbres i arbustos. També al llarg de l'any es programen des del Departament de Medi Ambient visites guiades per experts naturalistes als entorns del riu, i sortides de ciclisme en família especialment per aquests indrets.

FESTA DEL RIU 2019 (tríptic informatiu amb un mapa de les activitats)

 

 

 

 

Cornellà de Llobregat, 22 de març de 2019
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00