La Setmana de la Mobilitat ens convida a caminar i descobrir la ciutat de forma sostenible i saludable

La Setmana de la Mobilitat ens convida a caminar i descobrir la ciutat de forma sostenible i saludable

El diumenge 22 de setembre se celebrarà la Festa de la Mobilitat a la plaça de l'Església i la carretera d'Esplugues, amb activitats per a tots els públics i promoció de vehicles sostenibles

17.09.2019

Cornellà de Llobregat se suma aquests dies a la Setmana Europea de la Mobilitat, per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, amb bicicleta, amb transport públic o amb vehicle elèctric. I també, paral•lelament, visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic i la millora de la qualitat de l'aire.

L'acte central de la Setmana tindrà lloc el diumenge 22 de setembre, la Festa de la Mobilitat Sostenible, a la plaça de l'Església i la carretera d'Esplugues, tallada al trànsit a l'altura de la Rambla d'Anselm Clavé. Durant tot el matí es podrà participar en tot tipus d'activitats familiars i divulgatives. El lema per a l'edició de 2019 és "Camina amb nosaltres!", que ens anima a moure'ns de forma sostenible: caminar o anar amb bicicleta, per exemple, són activitats beneficioses per a la nostra salut, per al medi ambient, i també per la nostra butxaca.

En aquest marc, l'Ajuntament de Cornellà ha impulsat el projecte Cornellà Natura per aconseguir una ciutat més verda i habitable. Facilitar i impulsar la mobilitat sostenible és un dels seus eixos d'actuació més importants, i es considera fonamental de cara al futur de la nostra ciutat i la seva qualitat ambiental. Aquest esforç s'ha vist recompensat amb el reconeixement Green Leaf Award 2019 atorgat per la Comissió Europea, amb la missió de premiar el compromís ambiental de les ciutats europees d'entre 20.000 i 100.000 habitants, així com els seus esforços per promoure el creixement verd.


Noves normatives per fomentar la mobilitat sostenible

Dins d'aquest objectiu genèric, comú a tota l'àrea metropolitana, en les properes setmanes ha d'entrar en vigor la nova ordenança de circulació i mobilitat de Cornellà. Té l'objectiu de modernitzar el text vigent fins ara, tot adaptant-lo a noves realitats com el creixent ús de la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal (VMP), la mobilitat elèctrica o la senyalització específica de la ciutat de Cornellà.

L'actualització planteja la prioritat dels vianants i la manera de compartir l'espai comú de la ciutat, tenint en compte la realitat metropolitana, per la qual cosa el nou text s'adequa a les recomanacions que l'AMB ha fet a tots els seus municipis pel que fa a aquests modes de mobilitat, amb un ús cada vegada més estès.

En segon terme, en els propers mesos també s'aprovarà l'ordenança que regula la incorporació de Cornellà a la Zona de Baixes Emissions (ZBE), junt amb Barcelona i altres municipis del seu entorn. Es tracta d'una àrea de més de 95 km2 on, de forma progressiva, es restringirà la circulació de vehicles més contaminants, amb l'objectiu fonamental de vetllar per la qualitat de l'aire que respirem, que té un impacte directe sobre la salut de les persones.


Setmana Europea de la Mobilitat a Cornellà

FESTA DE MOBILITAT SOSTENIBLE
Diumenge 22 de setembre
Pl. Església i ctra. d'Esplugues
D'11.00 a 13.30 h
Mostra de mobilitat familiar • tricicle gegant • circuit d'habilitats en bici • activitat tram • itinerari "nordic walking" • mostra de vehicles elèctrics • tallers artístics...

Les novetats d'aquest any són l'itinerari "nordic walking" (marxa amb bastons), o la mostra on podreu provar diferents vehicles dirigits a les famílies: cargobikes, bicicletes per nens, bicicletes amb cadireta, tàndems, etc.
Entre tots els participants es sortejarà una bicicleta i 5 packs amb complements per a la bici.


ALTRES ACTIVITATS
Dimecres 18 de setembre
La Re-parada (c. Catalans, 70)
De 17.00 a 19.30 h
Taller de reparació de bicicletes

Diumenge 22 de setembre
Parc de Can Mercader i parc del Canal de la Infanta
D'11.30 a 13.30 h
Jugateques ambientals amb activitats educatives sobre la qualitat de l'aire i el soroll

Diumenge 29 de setembre
Davant del mercat de Sant Ildefons (punt de trobada a Cornellà)
11.00 h
16a edició de la #Baixcicletada

 

 

 

 

Cornellà de Llobregat, 17 de setembre de 2019
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00