L'Ajuntament de Cornellà reclama seny en el desconfinament i titlla d'incomprensible que no es permeti la mobilitat dins de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

L'Ajuntament de Cornellà reclama seny en el desconfinament i titlla d'incomprensible que no es permeti la mobilitat dins de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

23.05.2020

L'Ajuntament de Cornellà considera que no té sentit tenir en compte les regions sanitàries en el procés de desconfinament en l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ja que es tracta d'una zona densament poblada i on els límits entre municipis es desdibuixen, ja que en la majoria de casos és un únic carrer. "Demanar als veïns i veïnes de Cornellà que no es desplacin a Barcelona o a l'inrevés és incongruent quan ens trobem en la mateixa situació sanitària i a més existeix una mobilitat constant per motius laborals, sanitaris, inclús familiars, es del tot incomprensible", argumenta l'alcalde de la ciutat, i Vicepresident Executiu de l'Àrea metropolitana de Barcelona, Antonio Balmón.

Aquesta situació paradoxal es dona per la insistència de la Generalitat que el desconfinament es realitzés en funció de les regions sanitàries i no per províncies,i fos acceptat pel Govern Central. Un criteri que en matèria de seguretat sanitària es pot compartir, però que cal també aplicar en zones com la metropolitana amb major flexibilitat i racionalitat, degut a la seva realitat com a conurbació amb identitat pròpia a nivell econòmic i social. L'Àrea Metropolitana està dividida en tres regions sanitàries: Barcelona ciutat, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud. Segons els barems establerts, els ciutadans i ciutadanes sí que es podran desplaçar dins l'àmbit de la seva regió sanitària però no fora, i per tant aquest criteri es mantindrà fins a la fase 3.

Davant aquest "sense sentit incomprensible", Antonio Balmón reclama a la Generalitat de Catalunya que modifiqui aquest criteri i permeti el dret a la mobilitat social, igual que ja es permet per altres motius, ja que no es tracta només d'un perjudici pels ciutadans i ciutadanes de Cornellà, sinó pels veïns i veïnes de Barcelona i la resta de poblacions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Cornellà de Llobregat, 23 de maig de 2020
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00