L'Ajuntament de Cornellà crea una unitat de rastrejadors per evitar aglomeracions a l'espai públic

L'Ajuntament de Cornellà crea una unitat de rastrejadors per evitar aglomeracions a l'espai públic

22.07.2020

Es tracta d'un equip format per 30 treballadors municipals coordinats amb la Guàrdia Urbana amb l'objectiu de complementar la tasca de control i inspecció de la policia municipal

L'objectiu és actuar com a equip de dissuasió i informació perquè la ciutadania compleixi les normes de seguretat i prevenció

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha creat una unitat de rastrejadors per controlar les aglomeracions a l'espai públic i informar i dissuadir la ciutadania sobre la necessitat del compliment de les mesures de seguretat davant el repunt de contagis de COVID-19.

Aquesta unitat està formada per un equip de treballadors i treballadores municipals que actuen a tots els barris de la ciutat i controlen les zones on es produeix més concentració de persones (mercats ambulants, mercats municipals, terrasses, parcs i altres espais públics). Els membres de la unitat rastregen la ciutat per detectar concentracions de més de 10 persones a l'espai públic. En el primer contacte informen els ciutadans de la necessitat de complir les mesures de seguretat i els conviden a evitar aquest tipus de concentracions. Si el diàleg i la informació no causen efecte, la incidència es trasllada a la Guàrdia Urbana mitjançant l'APP de seguretat, perquè aquella pugui actuar amb celeritat en cas necessari.

Mitjançant el servei de marcació ràpida de l'APP aquest equip es comunica de forma directa amb els cossos de seguretat de la ciutat. A més, l'APP és una eina també molt útil per a la ciutadania que la pot descarregar i comunicar incidències de manera àgil i ràpida o contactar amb la policia municipal de manera immediata en cas d'urgència.

L'equip actua en horari de matí, tarda i nit a tots els barris de la ciutat amb l'objectiu de reforçar la supervisió i atenció davant el rebrot de coronavirus que pateix l'àrea metropolitana, i complementa les tasques d'inspecció que porten a terme els agents de la policia local.

Responsabilitat institucional i ciutadana

Durant les darreres setmanes l'Ajuntament ha posat en marxa una campanya per alertar la ciutadania de la importància de ser responsables i respectar les mesures de prevenció i les noves restriccions marcades per la Generalitat de Catalunya, que fan incidència en les restriccions d'activitats i reunions massives, i limitacions en l'aforament de locals de concurrència pública.

Per al consistori és molt important que les persones contagiades i els contactes d'aquestes es comportin cívicament i compleixin els confinaments per evitar la propagació de la COVID-19, per això ha demanat al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que s'apliquin sancions als qui no segueixin les recomanacions sanitàries i, si és necessari, que es faci per la via judicial.

L'Ajuntament insisteix a demanar a la ciutadania responsabilitat i civisme, ja que per poder tornar com més aviat millor a la nova normalitat és fonamental actuar amb responsabilitat i amb l'estricte compliment de les mesures higièniques i de seguretat. Arribar a un augment descontrolat de contagis pot implicar restriccions més dures, causar noves víctimes i crear nous perjudicis a l'economia i a la situació social irreparables.

 

Cornellà de Llobregat, 22 de juliol de 2020
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00