La Junta de portaveus aprova una declaració de suport als treballadors i treballadores de Nobel Plàstiques Ibérica

La Junta de portaveus aprova una declaració de suport als treballadors i treballadores de Nobel Plàstiques Ibérica

25.09.2020

La declaració ha estat aprovada per unanimitat per tots els grups polítics que la conformen, PSC, ERC, C's, Podem i En Comú-Movem Cornellà

La junta de portaveus de l'Ajuntament de Cornellà, conformada per representants dels grups municipals del PSC, ERC, C's, Podem i  En Comú-Movem Cornellà, ha aprovat avui una declaració de suport als treballadors i treballadores de Nobel Plàstiques Ibérica, als quals se'ls ha notificat que cessa l'activitat de l'empresa.

Els grups municipals manifesten el seu rebuig al tancament de la planta, situada a Sant Joan Despí, i insten la direcció del grup a reconsiderar la decisió i a negociar amb la representació de la plantilla una solució alternativa que permeti garantir el manteniment de l'activitat i de la màxima ocupació possible. Hi ha 23 famílies de Cornellà que es veurien directament afectades pel tancament, que encara no té data.

L'empresa Nobel Plastiques Ibérica fabrica components per a l'automoció i és propietat del grup Orhan Holding. La declaració subratlla que els indicadors de producció demostren la viabilitat de la planta, amb una recent millora tecnològica i fins i tot noves contractacions que han permès incrementar la producció. La direcció del grup justifica la decisió per l'impacte de la pandèmia de la Covid-19 en l'economia mundial, i en la indústria de l'automoció en particular. Aquest tancament agreujaria encara més la crisi del sector a Catalunya, després que Nissan també anunciés el seu tancament ara fa uns mesos.


 

Cornellà de Llobregat, 25 de setembre de 2020
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00