L’Ajuntament de Cornellà ordena de nou tancar la discoteca Capitolio

L’Ajuntament de Cornellà ordena de nou tancar la discoteca Capitolio

Cornellà també demana que els Mossos d’Esquadra reprenguin el dispositiu de vigilància especial a la zona d’oci de Famades

L’Ajuntament de Cornellà ha tornat a decretar el tancament provisional de la discoteca Capitolio, per infringir la normativa d’aforament màxim permès i incomplir la normativa sobre el personal i sistemes de control d’accés. El consistori ja havia decretat el tancament d’aquesta sala fa uns mesos, però la setmana passada, segons una resolució que l’Ajuntament no comparteix, la jutgessa encarregada del cas va dictaminar mesures cautelars contra el tancament i la discoteca va tornar a obrir.

Lamentablement, la matinada del diumenge 17 de juny, els voltants de la discoteca van ser novament escenari d’incidents que van conduir a la mort d’un jove. A més del recurs d’apel•lació presentat al TSJC en disconformitat amb la resolució judicial, l’Ajuntament ha demanat parlar amb la jutgessa per explicar l’historial d’infraccions de la sala.

Pel que fa al decret de tancament, la discoteca Capitolio té un aforament permès de 356 persones i es va comprovar en el moment del mesurament que hi havia dins 566 persones. Des de l’any 2007, l’Ajuntament ja ha obert fins a 4 expedients sancionadors contra la discoteca per infraccions similars, que van conduir al primer decret d’alcaldia ordenant el precinte de la discoteca.

La decisió va ser recorreguda pels representants legals de la sala i la jutgessa encarregada del cas va aixecar el tancament dijous passat, al•legant que calia protegir els llocs de treball que genera la discoteca, per sobre d’altres consideracions.

Així mateix, el consistori també ha demanat a la conselleria d’Interior que els Mossos d’Esquadra reprenguin el dispositiu de vigilància especial a la zona d’oci del sector Famades, durant l’horari de funcionament i sortida de les discoteques de la zona. Aquesta petició reitera l’acord del ple municipal que es va aprovar el mes d’abril amb el suport del PSC, ICV-EUiA i el PP, i l’abstenció de CiU.

Durant l’any passat va funcionar de manera preventiva un dispositiu que exercien conjuntament els Mossos d’Esquadra, els Grups de Suport (ARRO) i la Guàrdia Urbana de Cornellà, amb l’objectiu d’evitar conductes incíviques i molèsties a les zones residencials més properes. Els Mossos d’Esquadra se’n van retirar de forma unilateral el mes de juliol, i el mes de setembre el dispositiu no es va reprendre, tot i que el balanç havia resultat positiu.

L’Ajuntament considera que, tot i no haver obtingut cap resposta a la petició municipal, fets com el del passat cap de setmana posen en evidència la necessitat de reforçar els dispositius de seguretat de l’entorn. La setmana vinent, s’ha convocat una reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat per avaluar la situació.

Cornellà de Llobregat, 22 de juny de 2012

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar