Comunicat de l’Ajuntament de Cornellà per l’assassinat d’una dona víctima de violència masclista

11 de juny de 2023
  • La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Cornellà, presidida per l’alcalde, ha decidit suspendre tots els actes de la FESTA MAJOR que acaben avui diumenge
  • S’han decretat tres dies de dol i s’ha convocat una concentració a les 19h a la plaça de Catalunya per rebutjar aquest cas de violència masclista
  • L’Ajuntament, seguint el protocol que s’aplica en aquests casos, ofereix tots els recursos disponibles als familiars de la víctima, informació, orientació i atenció social, jurídica i psicològica

 

Avui haurien d’estar culminant els actes de la Festa Major de Cornellà, una manifestació cívica i de la convivència de la ciutadania i les entitats de la ciutat.  Malauradament ha estat alterada per un fet criminal, relacionat amb la violència masclista. Una ciutadana de la nostra comunitat ha estat assassinada aquesta matinada, presumptament a mans de la seva parella, al carrer Cornellà Modern, fet que ens porta a expressar de forma rotunda i enèrgica el nostre rebuig i condemna.

El consistori manifesta el  més sentit condol a la família de la dona i com a mostra de rebuig s’han declarat tres dies de dol, avui 11 de juny, dilluns 12 i dimarts 13 de juny. Aquesta tarda, a les 19h es farà un acte de condemna a la plaça de Catalunya, on es convoca a tota la ciutadania.

Des del coneixement dels fets, l’Ajuntament conjuntament amb la Generalitat de Catalunya ha aplicat el protocol contra la violència masclista, i posa a disposició de la família tots els recursos disponibles, entre ells l’atenció social, jurídica i psicològica necessària per afrontar aquest tràgic moment.

La corporació condemna i rebutja qualsevol conducta no respectuosa amb les dones i principalment els gestos i actituds violentes, fent una crida a la conscienciació ciutadana. L’Ajuntament de Cornellà encoratja a tota la societat perquè respongui de manera contundent contra aquest tipus de violència i que tota la ciutadania faci pressió perquè no es toleri cap manifestació que la pugui justificar.

El consistori insisteix en fer saber a totes les dones que estan vivint aquest tipus de situacions que no estan soles, i que, davant de qualsevol indici de violència, demanin ajuda.