Cornellà posa la lupa contra la violència masclista

22 de novembre de 2021
  • El Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) ha atès 183 dones per violència de gènere des de principi d’any

 

Cornellà se suma, un any més, a la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra cada 25 de novembre per sensibilitzar la ciutadania sobre una xacra contra la qual l’Ajuntament de Cornellà fa més de vint-i-cinc anys que treballa de forma coordinada amb la col·laboració de diferents col·lectius i el Consell Municipal de la Dona.

En el que portem d’any, el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) ha atès a 183 dones víctimes de maltractaments, la meitat d’elles en edats compreses entre els 30 i els 45 anys. A més d’aquestes intervencions des del CIRD, també s’han coordinat activitats de prevenció envers aquesta violència amb xerrades, tallers als instituts i assessoraments personalitzats, entre d’altres.

Des de l’any 2000, Cornellà compta amb una Comissió Institucional sobre violència de gènere que coordina els protocols i les actuacions en aquesta matèria de les diferents institucions i departaments involucrats. Així mateix, des del CIRD se’ls deriva a altres departaments municipals com els serveis socials per atendre personalment cada cas i oferir respostes a problemes en àmbits com l’habitatge, assessorament jurídic, atenció psicològica o els fills, entre d’altres.

  

Cornellà posa la lupa

Per segon any consecutiu, Cornellà aposta per una campanya de sensibilització digital per arribar a un ampli ventall de ciutadania i, especialment, al col·lectiu jove. ‘Cornellà posa la lupa, contra la violència masclista’ és el lema d’aquesta iniciativa que pretén aprofundir i posar més atenció en la detecció, actuació i acompanyament dels diferents tipus de violència. Aquesta campanya posa especial èmfasi en l’adolescència per a evitar aquest tipus de conductes entre els i les més joves de la ciutat, actuant contra la ciberviolència, la violència sexual i altres tipus de violència més subtils.

La campanya està formada per un web on s’exposen amb detall els diferents tipus de violència masclista mitjançant vídeos i càpsules informatives que es difondran a través de les xarxes socials del Consistori i @igualtatcornella.

 

L’educació és clau per tenir joves conscienciats i actius

El juny de 2015 va néixer la Xarxa Activa de Joventut per a la Igualtat (XAJI) a Cornellà, una iniciativa conjunta amb la plataforma contra les violències de gènere i les entitats que formen part del programa Trenquem el Silenci. Va començar com a prova pilot a l’Institut Esteve Terradas i ara joves de tots els instituts hi estan representats.

 

ACTES COMMEMORATIUS:

DIMARTS 23 DE NOVEMBRE

CONFERÈNCIA SOBRE VIOLÈNCIES INVISIBLES.

A càrrec de Marta Doblas, psicòloga del CIRD i amb la participació de dones esportistes de la ciutat.

Hora: 17 h. Lloc: CIRD

 

DIJOUS 25 DE NOVEMBRE

ACTE INSTITUCIONAL COMMEMORATIU I LECTURA DEL MANIFEST

Participen: El professorat de l’Escola de Música Roser Cabanas, la XAJI, alumnat de primària de l’escola Antoni Gaudí i la Plataforma Ciutadana contra la Violència Masclista.

Hora: 18.30 h. Lloc: Plaça de l’Església (en cas de pluja es farà al Patronat Cultural i Recreatiu)

 

DISSABTE 27 DE NOVEMBRE

ESPECTACLE: ¡SILENCIO! DE LA CIA. BARCELONA BALLET FLAMENCO

Hora: 20h. L’Auditori de Cornellà

 

DIUMENGE 28 DE NOVEMBRE

VIII MARXA EL BAIX LLOBREGAT CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Hora: 10.30 h. Plaça de l’Església

Caminada conjunta dels municipis de la comarca.