Cornellà presenta una agenda d’activitats per gaudir de l’oci i la cultura amb responsabilitat durant la Setmana Santa

El programa inclou una vintena de propostes lúdiques en espais oberts (parcs, patis escolars, gàbies esportives, rocòdrom, etc.), i una sèrie de rutes per descobrir la ciutat.

L’Ajuntament de Cornellà ha elaborat una agenda d’activitats culturals, lúdiques i esportives amb la voluntat de donar possibilitats d’oci durant la Setmana Santa a tots els col•lectius: infants, jovent i adults amb garanties de seguretat i respectant totes les normes fixades per les autoritats sanitàries amb motiu de la COVID-19. La iniciativa obeeix a la voluntat del consistori de reactivar l’activitat cultural i cívica a la ciutat, adaptant-se a les circumstàncies i a les actuals restriccions, alhora que es dona suport al sector cultural, un dels que més està patint la crisi sanitària. A Cornellà, des del moment en què les restriccions sanitàries van permetre la reobertura de les sales i equipaments culturals, s’ha fet tot el possible per mantenir les programacions habituals a les sales de referència de la ciutat.

Tal com ja ha manifestat el sector i demostren les dades: la cultura és segura. Per això, des de l’Ajuntament de Cornellà s’aposta per la cultura i el lleure amb programes com l’agenda Què Fer per Setmana Santa a Cornellà, que inclou una vintena de propostes lúdiques en espais oberts (parcs, patis escolars, gàbies i pistes esportives, rocòdrom, etc.), i una sèrie de rutes per descobrir la ciutat i el seu patrimoni històric, artístic i natural. Així mateix, pensant en el col•lectiu més jove i en la manera com la pandèmia ha reduït les seves possibilitats d’activitats lúdiques o esportives, des del consistori s’ha fet un esforç en organitzar accions coincidint amb el període de vacances escolars de Setmana Santa, a diferents espais de la ciutat de manera simultània i amb una oferta adequada als seus interessos.

El gruix del programa té lloc entre el 29 de març i l’1 d’abril, amb activitats gratuïtes i sense inscripció prèvia. No obstant això, l’aforament serà limitat i l’accés per ordre d’arribada. La ciutadania podrà triar entre tres blocs d’activitats: Gaudir en família, Joves: esport i oci, i A més...

 

Gaudir en família

Els espectacles familiars tindran lloc a diferents punts de la ciutat, durant el matí, a les 12 hores, tret del CirCuit amb Kanaya Circ que organitza un recorregut per practicar diverses tècniques del món del circ, d’11 a 13 hores, el 29 de març, a la pista esportiva del parc del Canal de la Infanta, i el 31 de març, a la pista esportiva de la plaça d’Europa.

A més, hi haurà l’actuació de la Cia. Tanaka-Teatre amb El peix irisat, un espectacle de teatre, contacontes i titelles, el dilluns 29, a l’escola Torre de la Miranda, i el dimecres 31 a l’amfiteatre del parc de Can Mercader. Els pallassos Mortelo & Manzani, portaran el seu humor absurd Absurditties, el dimarts 30, a l’escola L’Areny, i el dijous 1 d’abril a l’escola Torre de la Miranda. Aquests dies, també es podrà veure un espectacle de dansa i clown Els camins de l’Aina a l’escola Ignasi Iglesias, el dimarts, i a l’escola Els Pins, el dijous.

 

Joves: esport i oci

Els joves, d’entre 12 i 21 anys, podran gaudir d’una àmplia oferta d’activitats lúdiques i esportives que es portaran a terme durant les tardes en dos torns: a les 17.30 i a les 19 hores. El dilluns 29, les opcions són: un Taller d’escalada al Rocòdrom del parc de Can Mercader, un Taller de rap a la gàbia de la plaça de Sant Ildefons, i Habilitats amb skate al Park Cornellà (al carrer Sevilla, s/n). El dimarts 30, hi haurà Bàsquet a les pistes del passeig dels Ferrocarrils Catalans/Estació FFCC Almeda, i Tennis taula al parc del Canal de la Infanta.

Les disciplines més artístiques tindran lloc el dimecres 31, amb el Taller d’Estampació de totebags, a la gàbia de la plaça de la Sardana, i el Taller de Grafitti, a la gàbia de la plaça de Sant Ildefons. Finalment, el dijous 1 d’abril, es farà Cal•listènia, una activitat esportiva fonamentada en un sistema d’exercici físic basat en moviments de grups musculars, al parc de cal•listènia (carrer del Rugby), i una Masterclass de Zumba al parc de Can Mercader.

 

I a més…

En aquest apartat es pretén recordar a la població que existeix una àmplia oferta cultural i d’oci durant tot l’any als equipaments, espais públics i naturals de la ciutat. Com a mostra: ‘Cornellà a Peu’, un conjunt d’itineraris pensats per gaudir i conèixer la ciutat caminant, corrent o en bicicleta, o bé fer una passejada per l’entorn del riu Llobregat i els camins rurals, un passeig per la història i el patrimoni, o un Itinerari ‘Street Art’, entre d’altres.

 

Gaudir amb responsabilitat

L’Ajuntament de Cornellà vol demanar a la ciutadania que durant tots els actes programats a la ciutat actuï amb responsabilitat i respecti les normes de seguretat i sanitàries vigent. Abans d’accedir als espais es procedirà a la presa de temperatura, l’aplicació de gel hidroalcohòlic i la recollida de dades personals.

Tota l’activitat es podrà seguir a través de les xarxes socials, a Facebook i Instagram: @queferacornella @CulturaCornella @CornellaJove @EsportsCornella

 

Cornellà de Llobregat, 26 de març de 2021