Els Premis Ciutat de Cornellà 2022 posen en valor el talent i el progrés social

27 d'abril de 2022
  • La convocatòria se celebra cada dos anys per premiar el paper de persones i entitats que mostren la part més solidària i compromesa del municipi
  • Els premis d’Honor d’aquesta edició s’entreguen al col·lectiu de Serveis Essencials Covid de Cornellà i a Laureà Palmer, un dels referents culturals de la ciutat en els darrers anys

 

La gala dels premis Ciutat de Cornellà tindrà lloc a l’Auditori de Cornellà el proper divendres, 29 d’abril, a les 20 hores. La cita se celebra cada dos anys i té per objectiu premiar de forma pública i solemne el paper que persones i entitats han jugat defensant la llibertat, la igualtat, la solidaritat i el civisme a la ciutat de Cornellà.

Aquesta és la dotzena edició de la convocatòria i les candidatures, que han estat proposades per persones i entitats, han estat valorades posteriorment pel jurat, compost per representants de la ciutadania i dels diferents grups polítics municipals. Els premis Ciutat de Cornellà, compten amb cinc categories: Acció Cívica, Economia, Humanitats, premi Especial i premi d’Honor, i en cada categoria s’ha atorgat un reconeixement individual i un de col·lectiu.

 

Relació de premiats:

PREMI CIUTAT DE CORNELLÀ D’HUMANITATS

Núria González Cuesta. És una ex alumna de l'Institut Francesc Macià, que ha dissenyat un programa informàtic que pot identificar si una lesió de la pell és melanoma o no, amb una precisió del 94%.

Escola Anselm Clavé. És una de les escoles més antigues del municipi i enguany celebra el seu centenari. La seva creació va ser fruit de la necessitat de places escolars en un moment d’explosió demogràfica arrel del desenvolupament de la indústria local.

 

PREMI CIUTAT DE CORNELLÀ D’ACCIÓ CÍVICA

Emilio Gómez Pérez. Nascut a Cornellà, rep aquest premi com a fundador i president de la Societat Musical la Unió. L’entitat té presència en les activitats culturals i musicals de Cornellà des de fa més de 30 anys.

Associació Botiga Solidària de Cornellà. És una entitat que neix dels esforços de les diferents entitats, associacions i de l’Ajuntament per crear un recurs de distribució d’aliments que dignifiqui i faci equitativa la resposta a les persones en situació de vulnerabilitat.

 

PREMI CIUTAT DE CORNELLÀ D’ECONOMIA

Matías Polo Palau. Emprenedor i fundador del Gimnàs Delfos, des del  març de 1982. Són gairebé 40 anys de vida empresarial, amb una perspectiva de futur de millora i d’aportació al teixit econòmic, esportiu i social de Cornellà i del Baix Llobregat.

Forn de Pa Massana. És un negoci familiar, establert a la nostra ciutat des de fa  90 anys, dedicat a l’elaboració i venda de pa. Actualment, és la 4a. Generació d’aquesta nissaga d’artesans forners qui encapçala el projecte.

 

PREMI D’HONOR CIUTAT DE CORNELLÀ

Laureà Palmer Juan. És un creador, home de teatre, gestor cultural reconegut, que ha contribuït al llarg de la seva dilatada carrera professional i personal a renovar i vertebrar el paisatge cultural de Cornellà. Va ser director de l’Auditori de Cornellà durant 24 anys i un dels membres fundadors de Els Comediants.

Col·lectiu de Serveis Essencials COVID19. La crisi pandèmica ha motivat la implicació de diferents col·lectius professionals i socials, des del sector de la salut, passant pels Serveis Socials, empreses de lliurament de productes i societat civil. El reconeixement i conclusió d’aquesta etapa reforça la col·laboració social.

 

PREMI ESPECIAL CIUTAT DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Carolina i Marina Rodríguez Colás i Eva Murgui. Les tres creadores de la pel·lícula “Chavalas” han donat ressò a la ciutat de Cornellà a través de la seva obra.

Fundació Privada per a la Recerca i Docència Sant Joan de Déu. És una entitat creada el 2002 per donar cobertura a l’activitat d’investigació que es realitza, tant en l’àmbit biomèdic com en el social a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, al Parc Sanitari San Joan de Déu i a altres centres.