Inserta i l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat signen un acord per promoure l'ocupació de les persones amb discapacitat

13 de desembre de 2021

L'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, i la secretària general d'Inserta Empleo, l'entitat de la Fundació ONCE per a la formació i l'ocupació, Virginia Carcedo, han signat un conveni Municip per fomentar l'ocupació de les persones amb discapacitat al municipi.

Balmón ha manifestat que "aquest conveni permet millorar qualitativament l'atenció a les persones de Cornellà amb algun grau de discapacitat des dels nostres serveis d'ocupació, perquè l'acompanyament que se'ls fa sigui, en grau màxim, precís i adequat a allò que requereixen".

Per la seva banda, la secretària general d'Inserta, Virginia Carcedo, ha destacat la importància que tenen els ajuntaments per aconseguir la integració de les persones amb discapacitat al mercat laboral. “Són els que estan més a prop seu, i millor coneixen les seves necessitats, per la qual cosa és important establir una comunicació bidireccional en què les situem al centre”, ha assenyalat. A més, ha insistit en la necessitat de conscienciar el teixit empresarial “perquè compti amb el talent de les persones amb discapacitat”.

Així mateix, ha informat que en els darrers sis anys Inserta Empleo ha atès a Catalunya 17.094 persones amb discapacitat, ha aconseguit 4.589 contractes i ha format 4.191 alumnes. Actualment, a la borsa d'ocupació d'Inserta hi ha inscrites 690 persones amb discapacitat de Cornellà, de les quals el 43% són dones.

L'acord estableix un marc de col·laboració per millorar la situació al mercat laboral de les persones amb discapacitat mitjançant programes de formació, captació, derivació, orientació i inserció per aconseguir el seu accés a l'ocupació de qualitat, vehiculats a través del departament de Polítiques d'Ocupació de l'Ajuntament de Cornellà.

Així mateix, preveu el disseny conjunt i l'execució d'accions específiques per a joves amb discapacitat, amb la finalitat d'impulsar-ne la incorporació al mercat laboral i conscienciar el teixit empresarial en l'aposta pel talent jove. Alhora, inclou la col·laboració amb el teixit associatiu del municipi, perquè la prestació de serveis a persones amb discapacitat es canalitzi a través d'elles.

A més, un altre dels objectius del conveni és sensibilitzar els ciutadans, els agents socials i les organitzacions i institucions sobre les capacitats de les persones amb discapacitat, a més del desenvolupament d'accions de difusió perquè la societat conegui les diferents actuacions que es vagin duent a terme. També es promou la participació en fires, jornades, seminaris o altres activitats.

Aquest conveni s'emmarca en els programes operatius d'Inclusió Social i de l'Economia Social (Poises) i d'Ocupació Juvenil (POEJ), que desenvolupa la Fundació ONCE a través d'Inserta, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, per incrementar la formació i la feina de les persones amb discapacitat.