L'Ajuntament de Cornellà crea un pla de suport psicològic i bucodental per a les persones vulnerables de la ciutat

11 d'octubre de 2021
  • El consistori ha establert col·laboracions amb centres psicològics i amb clíniques dentals de la ciutat per prestar els seus serveis a les famílies amb pocs recursos derivades de Serveis Socials

 

L’Ajuntament de Cornellà, des de l’Àrea de Polítiques Socials, ha creat dues noves línies d’ajuts econòmics adreçats a millorar la salut mental i la salut bucodental de la població més vulnerable. En concret, són el Programa de Suport Emocional i Psicològic i el Programa de Suport a la Salut Bucodental.

Al juliol es va posar en marxa el primer, que compta amb la col·laboració dels centres de psicologia de la ciutat, els quals s’han adherit al projecte, amb l’objectiu d’oferir  els seus serveis professionals a l’abast de gent gran i de persones adultes, infants o joves que, a conseqüència de la pandèmia i d’altres circumstàncies adverses, han vist afectada la seva salut mental i no disposen de mitjans econòmics per afrontar les despeses de les seves teràpies psicològiques.

Pel que fa al Programa de Suport a la Salut Bucodental, aquest es preveu posar en marxa durant el mes d’octubre i està adreçat a infants, adolescents i joves de famílies vulnerables que necessiten tractaments odontològics bàsics. En aquest projecte s’han adherit  centres i clíniques odontològiques de Cornellà per prestar els seus serveis d’higiene i de prevenció, endodòncies i tractaments de càries.

Per desenvolupar aquestes dues iniciatives, el consistori ha establert col·laboració amb els diferents centres de suport psicològic de la ciutat, així com amb les diferents clíniques dentals de la localitat, que oferiran els seus serveis a  totes aquelles persones que justifiquin la necessitat dels serveis requerits i que no puguin assumir el seu cost. Aquestes seran derivades al centre seleccionat des dels Equips Bàsics de Serveis Socials de cada barri i des del Servei de Primera Acollida dels Serveis Socials Municipals, ubicats al parc de Can Mercader.

 

Contra els efectes de la crisi pandèmica

Els dos programes han nascut amb la voluntat de minvar les conseqüències del coronavirus  i s’hi sumen al Pla d’acció municipal contra la COVID-19, dotat de 5,8 milions d’euros, que té com a objectiu principal donar suport a les persones que s’han vist afectades socialment i econòmicament per la crisi sanitària.

En l’àmbit social, a més del Programa de Suport Emocional i Psicològic i del Programa de Suport a la Salut Bucodental, el Pla d’acció municipal inclou ajuts directes i més iniciatives vinculades amb la salut i amb les necessitats específiques de cada col·lectiu, com és l’atenció a les persones grans que viuen soles i no disposen de xarxa familiar i social.

Pel que fa a l’àmbit econòmic i fiscal, el Pla també compta amb un fons social extraordinari d’un milió d’euros, mesures per estimular l’ocupació, bonificacions i ajuts fiscals i tributaris, plans d’ocupació específics, la suspensió o ajornament de diferents taxes i programes de reforç i d’assistència al petit i mitjà comerç.