Cornellà potencia l'ús ciutadà de parcs i zones verdes

Cornellà compta amb una xarxa de parcs, zones verdes i de descans que s'estén al llarg i ample de la ciutat i que suma al voltant de 500.000 metres quadrats entre els parcs de Can Mercader, de la Infanta, Can Corts, Rosa Sensat, Parc de les Aigües i Parc de la Ribera (actualment en remodelació); a més de les zones de descans i jocs infantils en places i carrers. De la mateixa manera, en els últims anys la ciutat està recuperant els marges del riu Llobregat com a espai de lleure i d'itineraris naturals per a la contemplació de flora i aus.

Són eixos d'activitat ciutadana, font de vida i de salut. Multitud d'opcions lúdic-esportives es poden realitzar: fer footing, gaudir del paisatge, descansar en una ombra, llegir, jugar, muntar en bicicleta...els parcs són lloc de trobada amb la naturalesa i espais de convivència. Són escenari d'activitats quotidianes i també d'iniciatives culturals.

El manteniment de parcs i jardins és una tasca diària que requereix una inversió important per part de l'Ajuntament i un treball  que desenvolupa l'empresa municipal Tecsalsa. Que en puguem gaudir en perfectes condicions és també un esforç comú de civisme i respecte. L'objectiu municipal és disposar d'una xarxa de parcs de qualitat amb serveis i activitats per a tots els col·lectius.

Un gran espai natural: la ribera del Llobregat

Sens dubte l'espai de major riquesa natural és la ribera del Llobregat, un espai que s'està recuperant per a la ciutadania impulsat per la Mancomunitat de Municipis de Barcelona i que en la segona fase suposarà la recuperació de la vegetació i la morfologia del riu per fer-la més accessible.

Espais d'ombra i zones de picnic

Per gaudir de forma còmoda dels parcs i places l'Ajuntament va iniciar l'any passat la instal·lació de tendals als parcs per protegir la zona de jocs infantils. Així mateix, als parcs de Can Mercader i de la Infanta s'hi han instal·lat àrees de picnic.