Premiats 25è Concurs de còmics “Ciutat de Cornellà”

Premi IVà 2009 al millor historietista: Carlös (Carlos Areces)

Carlos Areces (Madrid, 1976) que signa els seus treballs en historieta com "Carlös", és un dels autors fixos del Dijous. Allí conta amb sèrie fixa (Va ocórrer prop de casa teva), i és una de les poques de la revista que no conta amb personatges recurrents, sinó que cada lliurament consta de sis petits gags diferents, que giren al voltant d'un tema diferent en cada lliurament, des de la premsa a les hipoteques, passant pels polítics o els psicoanalistas.

Carlös es va donar a conèixer amb dos petits llibrets autoeditats, "Chechu se caga de miedo" i "Vamos a contar cosas cochinas", després va passar a publicar en la desapareguda revista de còmic infantil Mister K (amb la sèrie "Seis flashes de magnesio") abans de donar el salt al Dijous. També ha publicat algunes col·laboracions en fanzines com Frenzy.

L'autor, que es reconeix "alumne" de l'Escola Brugera, construeix els seus gags a força d'humor absurd, jocs de paraules i, especialment, un característic humor negre que contrasta amb el seu estil de dibuix, molt colorit i cartoon. Aquest últim vessant del seu humor, més "políticament incorrecte", és precisament a la qual dóna més via lliure en El Dijous, tant en paper com en l'adaptació animada de la seva sèrie que també s'està publicant en la web del semanari, respecte als seus treballs per a televisió.

El seu treball en El Dijous ha estat recopilat en dos llibres ("Ocurrió cerca de tu casa: Sabe Dios -2007-" i "Ocurrió cerca de tu casa: Nuevas experiencias -2008-"), i pel primer d'ells va rebre el Premi a l'Autor Revelació en el Saló del Còmic de Barcelona de 2008.

Entre 'El Dijous' i la televisió

L'ocupació principal de Areces és la d'actor i humorista televisiu, sent el seu treball més conegut la seva participació en el programa de televisió "de culte" Muchachada Nui en La 2, així com en el seu predecessor L'Hora Chanante en Paramount Comedy. En ambdós programes ha participat tant com actor (interpretant a Rappel o al personatge Bonico del tó) i com creador d'uns petits microespais d'animació (Minuts musicals en L'Hora Chanante i Els Klamstein en Muchachada Nui) que conserven el seu grafisme inconfundible. Més recentment també és destacable el seu paper com un dels personatges principals de la comèdia de ciència-ficció espacial Plutó B.R.B. Nero (La 2) creada per Alex de la Iglesia.

Premiats categoria júnior

Premi al millor autor júnior: “L’eruga” de Guille de las Heras Fló,  15 anys (Cornellà de Llobregat)

Premiats categoria sènior

Premi Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”: “Pulgarcito” d’Àlex Redondo Balmaña, 27 anys (Barcelona)

Premi a la millor historieta d’humor: “Clones” d’Igor Fernández Fernández, 25 anys (Amorebieta)

Premi al millor guió: “Hartos de esquilar ovejas” de Wahab Zeghlache, 25 anys (Barcelona) i Santiago Calderón Ruiz, 23 anys (Barcelona)

Premi a la millor historieta en català: “Bellesa exterior?” d’Ernest Sala Perelló, 21 anys (Sant Esteve d’en Bas)

Premi al millor autor local:  “Salchicha marina” d’Eric Orias Rodríguez, 20 anys (Cornellà de Llobregat)

Premi animació i còmic: “Banana Surprise”, d’Òscar de las Heras Fló, 12 anys (Cornellà de Llobregat)

Mencions especials per a la publicació: “Diario a bordo” de Beatriz Tormo Martín, 24 anys (Barcelona); “La bicicleta” de Martín Romero Outeiral, 27 anys (Santiago de Compostela); i “Demasiado tarde” de Joan Cornellà Vázquez, 28 anys (Blanes).

  Acta del jurat del 25è concurs de còmics