La ciutat reprèn l’activitat cultural amb diverses exposicions

Amb una variada oferta expositiva, la ciutat presenta alternatives per mostrar des de diferents òptiques visions de la nostra cultura.

El Museu Palau Mercader acull tots els caps de setmana, fins al proper 7 de novembre, la mostra “Xarxes. Els primers intercanvis fa 6.000 anys” . Una exposició que mostra que la globalització i les comunicacions són un fenomen que es remunta milers d’anys enrere. La mostra reuneix per primer cop un conjunt excepcional de materials d’època neolítica provinents d’una vintena de museus catalans.

Per la seva banda, el Castell acull dues mostres. Una, “La memòria de l’aigua” de l’artista Joaquim Budesca, que es podrà visitar fins el 31 d’octubre. Es tracta d’una àmplia col•lecció pictòrica d’aquest autor que reprodueix la seva visió sobre diferents paisatges d’aigua . També al Castell es podrà veure part de la Mostra “Artwork’09”.Laboratoris Locals d’arts visuals,  promoguda per la Diputació de Barcelona.

El Museu  Agbar també estrena una nova exposició itinerant: “Eigua” de l’artista Jacint Todó, que mostra un conjunt d’obres relacionades amb la temàtica de l’aigua.

D’altra banda, el proper diumenge 19 de setembre es podrà visitar la Torre de la Miranda i descobrir algunes qüestions sobre el clima i l'observació meteorològica. L'activitat està adreçada a tothom i especialment a un públic familiar. Començarà a les 12h al peu de la Torre de la Miranda i durarà uns 90 minuts. Les places són limitades i convé inscriure's prèviament.

Per als qui els interessi la història de Cornellà i els testimonis que ens n'han arribat, diumenge 19 es pot participar en l'itinerari històric, Cada pedra al seu temps, que repassa les etapes més antigues de la ciutat, tot passejant pel nucli antic. L'itinerari comença al Castell de Cornellà a les 11h.