Gaudeix de la cultura a la Biblioteca Marta Mata

La Biblioteca Marta Mata va obrir les portes a la ciutadania el cap de setmana del 10 i 11 de gener amb dues jornades de portes obertes. L'horari és de dilluns a divendres de 15.30h a 20.30 h, a les tardes. I els matins de dimarts i dissabte de 10.00h a 14.00h. A l'estiu, només obrirà per las tardes.

El nou espai de lectura i cultura s'articula entorn a tres plantes i un altell. En total, 1.660 metres quadrats per gaudir de la lectura i la cultura.

A la planta baixa es troba el vestíbul de l'edifici, el servei de préstec centralitzat, el de reprografia i l'accés a la sala polivalent. Hi ha 17 ordinadors, que a més d'oferir la possibilitat d'utilitzar internet, incorporen un paquet Office per poder gestionar els treballs i documents de forma autònoma. També s'hi troba la sala de consulta de diaris i revistes, novel·les, guies de viatge, llibres de fotografia, cinema, música, CD D'àudio i música i DVD, amb un total de 20 punts de lectura i consulta.

La primera planta està dedicada exclusivament als nens i nenes fins a 13 anys. Aquí els infants podran trobar llibres bàsics per reforçar el seu procés educatiu i d'aprenentatge, revistes infantils, còmics, contes i llibres de lectura per a infants, a més de quatre ordinadors de consulta. Per fer-los servir caldrà autorització dels pares.

La segona planta i l'altell són els espais idonis per a l'estudi i la lectura. En aquesta àrea  el concentren els llibres de coneixements i els fons de referència. També es troba el servei d'informació general.

La BMM disposa d'un fons d'uns 20.00 documents de diferents temàtiques en diversos suports per a tot tipus d'usuaris. CD-rom , CD, còmics, llibres, novel·les, recursos multimèdia, prosa poesia, teatre, diaris, revistes, documentals i pel·lícules de cines. A més la biblioteca disposa d'un fons especialitzat en la dona i el feminisme. També s'hi pot trobar una bona selecció de documents sobre Cornellà i els seus autors, així com documents relacionats amb la ciutat i la comarca del Baix Llobregat, tant històrics com actuals.

Suport i ajuda als centres educatius

La  Biblioteca Marta Mata (BMM) ofereix als centres educatius un ventall de serveis específics com ara les visites guiades i concertades i lots de material, amb la finalitat d'incorporar la biblioteca com a una eina més d'estudi, de consulta i d'activitat escolar.


La BMM forma part de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC) en la que també figura la Biblioteca Central i on s'integrarà la futura biblioteca de Sant Ildefons. La xarxa posa a l'abast dels usuaris tot el fons comú de les biblioteques i la opció de fer les gestions de forma paral·lela. Això vol dir que des d'un o altra es podrà demanar préstec, consultar el fons amb el mateix carnet.


Per fer qualsevol consulta podeu adreçar-vos a la pàgina web de la Biblioteca Marta Mata: www.cornellaweb.cat/biblioteca/martamata