L'Ajuntament de Cornellà incorpora els tràmits amb DNI electrònic

Segons la informació que proporciona el Ministeri de l’Interior, fer tràmits més segurs, més còmodes i més fàcils mitjançant el DNI electrònic, és ja possible a una trentena d’organismes estatals, dotze comunitats autònomes, i entre d’altres, 20 ajuntaments entre els quals ja es troba l’Ajuntament de Cornellà.

Entre les seves funcionalitats, hi ha la realització de tràmits complets amb les administracions públiques a qualsevol hora i sense haver-se de desplaçar; o bé realitzar transaccions segures amb entitats bancàries; o realitzar compres amb signatura electrònica a través d’Internet, garantint l’ús de forma segura des d’un ordinador personal.

El Document Nacional d’Identitat electrònic (DNIe) és similar al tradicional, però incorpora un xip capaç de guardar de forma segura informació i de processar-la internament. Des de fa alguns anys, tots els DNI que s’expedeixen de nou o es renoven per part de la Policia Nacional són d’aquest nou format. El DNIe acredita la personalitat del seu propietari de la mateixa manera que el tradicional, però ampliant aquesta garantia a l’entorn digital.

L’objectiu de l’Ajuntament de Cornellà és oferir millors serveis a la ciutadania i les empreses de la ciutat per mitjans telemàtics, adaptant-se progressivament als requeriments de la generalització d’Internet i de la Societat de la Informació.

Més informació: www.dnielectronico.es