25 de novembre: Dia Internacional contra la violència vers les dones

Amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones, el dilluns 22 de novembre 
el Castell de Cornellà acull la conferència 'El perill de la violència simbòlica contra les dones',
a càrrec de la filósofa i escriptora Victoria Sendón. A més, actuarà la cantautora Arita Mitteenn i la metgessa i escriptora Griselda Martín llegirà un manifest. Els actes comencen a les 18:30 hores de la tarda.

Pel dimecres 24 novembre, també a les 18:30 hores, l'Ajuntament ha organitzat a la Sala Ramon Romagosa l'espectacle de teatre 'La maté porque era mía', de la companyia Lapsus Espectacles, amb un debat posterior. A continuació la periodista i escriptora Margarita Espuña llegirà un manifest i, per últim, el Consell Municipal de les Dones i els alumnes del IES de Cornellà faran un homenatge a les víctimes de la violència masclista. Es comptarà amb l'actuació musical de les veus blanques Musics' Son. L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, serà l'encarregat de la cloenda.

De manera paralel·la, la Biblioteca Marta Mata presenta la mostra de llibres 'La violència contra les dones'durant tota la setmana.

Una lluita col·lectiva contra el masclisme

Amb aquestes activitats, Cornellà continua en el seu compromís d'eradicació de la violència masclista, que fins el que portem d'any s'ha cobrat la vida de 66 dones a tot l'estat, en la majoria de les ocasions a mans de les seves parelles o exparelles.

Recursos disponibles a Cornellà

Cornellà compta amb un Servei d'Assessorament Jurídic pels casos de violència de gènere i amb un Centre d'Informació per a dones en situacions difícils al carrer Mossèn Jacint Verdaguer, 16-18 (Telèfon 93 474 28 41). Podeu trobar més informació al Departament de la Dona al web de l'Ajuntament. A més, el ministeri de Sanitat, a l'àrea d'Igualtat, disposa del telèfon 016 per a les víctimes de maltractament.