1 de desembre, Dia Mundial de la lluita contra la Sida

Cornellà commemora el Dia Mundial de la lluita contra la Sida amb un estand informatiu de 11:00 a 19:00 hores a la Plaça Joan Miró de l'Almeda, organitzat pel Departament de Salud Pública. Amb el lema 'Mou-te pel teu dret a la salut' els voluntaris i voluntàries del CRAJ (Centre de Recursos Juvenils) promouran hàbits sexuals responsables, amb el repartiment d'informació i preservatius per tothom. A més es realitzaran diferents tallers, de henna... entre d'altres i es llegirà un manifest.

Aquesta activitat és la culminació d'una setmana de tallers formatius per voluntaris, de la presentació del bloc amor.es? (www.amorjoves.blogspot.com) on els joves intercanvien opinions i experiències sobre l'amor, i de sortides per la ciutat i a les zones d'oci nocturn amb l'objectiu de sensibilitzar la població del perill de les malalties de transmissió sexual, especialment del VIH, mitjançant informació i preservatius.

Les xifres del virus a Catalunya

El Departament de Salut calcula que unes 33.000 persones pateixen VIH a Catalunya, de les quals 12.000 estan en tractament antirretroviral; les altres no saben que la sofreixen. La prova de la Sida es pot realitzar en els Centres d'Atenció Primària (CAP) així com a farmàcies i ONG (Stop-Sida i Hispanosida) mitjançant un test ràpid, que s'hauria de contrastar després a un CAP. El 47% dels nous casos a Catalunya es diagnostiquen en població jove d'entre 15 a 34 anys.